Tietosuojamalli 2.0 on julkaistu!
Lue lisää blogista >>

Homma valmis, kiitos!

Digiturvatulkki-uutiskirjeen tilauksesi on nyt vahvistettu ja saat jatkossa digiturvasisällöt sähköpostiisi.

Joka neljäs yritys meni "tietopyyntöansaan" - tutkija esitti ystäväänsä ja pyysi tietoja GDPR:n nojalla

Tutkija testasi yritysten reagointia tietopyyntöihin tekaisemalla sähköpostiosoitteen ja esittämällä ystäväänsä. 25% luovutti tietoja vahvistamatta henkilöllisyyttä, 13% ei reagoinut ollenkaan. Etenkin keskisuurilla organisaatioilla oli ongelmia, kun henkilöstöä jo on, mutta prosessi puuttui.

case
ilmiö
teknologia

20.8.2019

Microsoft myöntää ihmisten kuuntelevan Cortanan ja Skype-kääntäjän tallenteita - korjaa tietosuojaviestintäänsä

Uutissivusto sai vihiä, että Microsoftin alihankkijat kuuntelevat Skype-puheluita. Tietosuojaselosteissa ei tästä kerrottu. Microsoft myönsi, että ihmiset käsittelevät ajoittain Cortanaan ja Skype-kääntäjään vastaanottamia tallenteita, ja nyt lisäykset on tehty myös tietosuojaviestintään.

case
ilmiö
teknologia

20.8.2019

Pian voit oikeasti vaikuttaa siihen, kuinka sovellukset keräävät sijaintitietojasi

Ei enää sovelluksia, jotka salaa taustalla myyvät arvokkaita sijaintitietojamme mainostajille. Tulevat Android- ja iOS-päivitykset tarjoavat käyttäjälle tietoa ja valinnanvaraa sijaintitiedon käyttöön; kertapäätöksellä ei saa ikuista käyttöoikeutta ja sijainnin jakamisesta tulee läpinäkyvämpää.

case
ilmiö
teknologia

20.8.2019

Turvajärjestelmän tietokanta olikin mätä – mm. miljoonan ihmisen sormenjäljet levällään netissä

Kulunvalvontajärjestelmä Biostar 2:n tietokanta paljastui salaamattomana ja suojaamattomana verkosta, sisältäen sormenjälkiä, kasvotunnisteita ja muita kirjautumistietoja miljoonilta ihmisiltä. Yhtiö itse on ollut haluton ilmoittamaan ja kommentoimaan asiaa.

case
ilmiö
teknologia

20.8.2019