PALVELEMME NYT MYÖS ILMAISEKSI
PALVELEMME NYT MYÖS ILMAISEKSI

Tietosuojamalli energia-alan organisaatioille

Esimerkkejä
TIetosuojahaasteita
Tärkeitä Teemoja

Henkilöstöluokka

50-99

hlöä

Riskitaso

5

 / 5

Premium-sisällön kattavuus

70

%

Energia-alalla tarvitaan isoja tietomääriä isosta määrästä asiakkaita

Energia-alan yhtiöillä on asiakkainaan sekä kuluttajia että yrityksiä. Henkilötietojen käsittelyn näkökulmasta syntyy monipuolinen asiakaskunta, josta tarvitaan henkilötietoja (mittaustietoja, tietoja sähkön kulutuksesta, jne.) palvelun toimittamiseen ja laskuttamiseen.

Energia-ala on lisäksi muutenkin erittäin turvallisuuskriittinen. Alalla on totuttu erilaisiin määräyksiin, joiden kautta huolehditaan esim. kansallisesta kyberturvallisuudesta.

Tietosuojapuolella korostuu riskienhallinnallinen lähestyminen, jossa pyritään tunnistamaan niitä kohtia omasta toiminnasta, joissa ongelmat voisivat johtaa merkittäviin vaikutuksiin rekisteröidyille. Näihin kohtiin on puututtava omin turvallisuuskäytännöin, jotka ovat selvästi delegoitu ja kuvattu. Lisäksi energia-alan toimijat omistavat tärkeitä toimitiloja, joissa tehdään yleensä kamera- ja kulunvalvontaa. Tämä on tietosuojan kannalta tärkeä käsiteltävä teema.

Energia-alalla korostuu lisäksi oman henkilöstön koulutus, etenkin jos liikkuvaa henkilöstöä on paljon. Sopimusten hallinta korostuu niillä toimijoilla, joilla on paljon alihankkijoita ja muita tärkeitä kumppaneita, joista ollaan henkilötietojen käsittelyn suhteen vastuussa. Tietosuojapyyntöjen käsitteln ja tietosuojaselosteiden merkitys kasvaa kaikilla energia-alan toimijoilla sitä mukaa, kun rekisteröidyt alkavat tulla kiinnostuneimmiksi omista oikeuksistaan tietosuojan suhteen.

Ottaaksesi käyttöön energia-alalle alustetun Tietosuojamallin

Testaa Tietosuojamallia ilmaiseksi ja määrittele toimialaksi ennen tilin perustamista "Energia-ala".

Oletko valmis aloittamaan?

Pääset kokeilemaan ilmaiseksi 7 päivää vaikka heti.

Testaa mallia ilmaiseksi