PALVELEMME NYT MYÖS ILMAISEKSI

Tietosuojamalli IT-alan yrityksille

Esimerkkejä
TIetosuojahaasteita
Tärkeitä Teemoja

Henkilöstöluokka

20-49

hlöä

Riskitaso

5

 / 5

Premium-sisällön kattavuus

80

%

IT-alan toimijat käsittelevät tietoja laajasti ja ovat isossa roolissa myös asiakkaidensa tietosuojassa

IT- ja ohjelmistoalan yritykset tarjoavat asiakkailleen henkilötietojen käsittelyyn tarkoitettuja ratkaisuja. Tämän takia heillä on usein korostunut rooli henkilötietojen käsittelijänä, jonka vastuulle voi pudota esimerkiksi iso osa esimerkiksi tekniseen tietoturvaan liittyvistä vastuista.

Käsittelijäroolinsa vuoksi IT-alan yrityksen on tärkeää huolehtia henkilötietojen käsittelysopimukset kuntoon asiakkaiden kanssa. Omassa toiminnassa IT-alan organisaatiot käyttävät usein isoa määrää erilaisia tietojärjestelmiä, joten kattava oma tietoinventaario on tarpeen.

Tietosuojapuolella korostuvat lisäksi turvallisuuteen liittyvät käytännöt, joista esimerkiksi varmuukopiointia sekä järjestelmälokeja IT-yritys voi huolehtia myös rekisterinpitäjinä toimivien asiakkaiden puolesta. IT-yrityksellä on varsinaisten asiakkaiden lisäksi yleensä myös iso määrä järjestelmiensä käyttäjiä, joiden parissa voidaan tehdä esimerkiksi käytön seurantaa, analysointia tai muuta vastaavaa syvällisempää henkilötietojen käsittelyä - joskus myös tietojen myymistä eteenpäin. Nämä käyttötarkoitukset ja muut asiat on tärkeää dokumentoida kattavasti, jotta osoitusvelvollisuudesta voidaan huolehtia.

Ottaaksesi käyttöön IT-alalle alustetun Tietosuojamallin

Testaa Tietosuojamallia ilmaiseksi ja määrittele toimialaksi ennen tilin perustamista "IT&Ohjelmisto".

Oletko valmis aloittamaan?

Pääset kokeilemaan ilmaiseksi 7 päivää vaikka heti.

Testaa mallia ilmaiseksi