PALVELEMME NYT MYÖS ILMAISEKSI
PALVELEMME NYT MYÖS ILMAISEKSI

Tietosuojamalli logistiikka-alan toimijoille

Esimerkkejä
TIetosuojahaasteita
Tärkeitä Teemoja

Henkilöstöluokka

50-99

hlöä

Riskitaso

4

 / 5

Premium-sisällön kattavuus

80

%

Tavarat ja ihmiset liikkuvat aina - samalla liikkuu isoja määriä henkilötietoa

Logistiikan yritykset eivät välttämättä käsittele isoa määrää B2C-asiakkaiden tietoja, mutta henkilötietojen käsittelyä syntyy esimerkiksi omien työntekijöiden, kumppanien sekä B2B-asiakkaiden yhteyshenkilöiden suuntaan. 

Logistiikan alan yrityksen, joka haluaa välttää turhat riskit ja toimia uskottavasti, kannattaa dokumentoida oma henkilötietojen käsittelynsä selvästi. Haasteita tähän voivat luoda pitkä kumppaniketju ja ketjussa syntyvät tietojen luovutukset suuntaan ja toiseen. Näiden olemassaolo ja perusteet on syytä dokumentoida tarkasti. Dokumentaation kautta pystytään varmistamaan, että osoitusvelvollisuuden vaatimat asiat pystytään pyydettäessä raportoimaan joko viranomaiselle tai esimerkiksi isolle asiakkaalle.

Logistiikan yrityksissä tarvitaan varastointiin laajoja toimitiloja, joissa myös kulkua on tarpeen valvoa. Kamera- ja kulunvalvonnan huolellinen käsittely tietosuojan näkökulmasta on oleellista.

Kumppaniketjun hallinta tietosuojan näkökulmasta onnistuu tuntemalla kumppanit, tiedostamalla kunkin roolit ja huolehtimalla hyvät käsittelysopimukset kaikkien kanssa.

Liikkuvan henkilöstön takia logistiikka-alan yrityksissä on oleellista jakaa tietosuojatietoa henkilöstön koulutuksen kautta. Tehokas ja uskottava tapa koulutuksen järjestämiseen on mm. Tietosuojamallin tarjoama verkkokoulutuslaajennus, jonka kautta kukin voi suorittaa halutut kurssit hänelle parhaiten sopivana ajankohtana.

Ottaaksesi käyttöön logistiikan alalle alustetun Tietosuojamallin

Testaa Tietosuojamallia ilmaiseksi ja määrittele toimialaksi ennen tilin perustamista "Logistiikka".

Oletko valmis aloittamaan?

Pääset kokeilemaan ilmaiseksi 7 päivää vaikka heti.

Testaa mallia ilmaiseksi