PALVELEMME NYT MYÖS ILMAISEKSI
PALVELEMME NYT MYÖS ILMAISEKSI

Tietosuojamalli tukkukauppaa harjoittaville yrityksille

Esimerkkejä
TIetosuojahaasteita
Tärkeitä Teemoja

Henkilöstöluokka

50-99

hlöä

Riskitaso

4

 / 5

Premium-sisällön kattavuus

75

%

Tukkukaupassa toimitaan isojen asiakkaiden ja isojen tietomäärien parissa

Tukkukaupan yritys toimii verkottuneesti osana toimijaketjua. Asiakkaat voivat olla isoja konserneja, jotka vaativat tarkasti määräystenmukaista toimintaa kumppaneiltaan. Omaa henkilöstöä voi olla paljonkin ja useissa eri lokaatioissa.

Kumppaniketjun hallinta tietosuojan näkökulmasta onnistuu tuntemalla kumppanit, tiedostamalla kunkin roolit ja huolehtimalla hyvät käsittelysopimukset kaikkien kanssa. Toiminta vaatii usein monia yleisiä sekä erikoistuneita järjestelmiä (esimerkiksi toimittajien tai kuljetusten hallintaan), joten tietoinventaarion tekeminen omista järjestelmistä sekä henkilötietomassasta on tärkeää. Tukkukaupan yrityksissä tarvitaan lisäksi varastointiin laajoja toimitiloja, joissa myös kulkua on tarpeen valvoa. Kamera- ja kulunvalvonnan huolellinen käsittely tietosuojan näkökulmasta on oleellista.

Tukkukaupan yrityksissä tietoa liikkuu paljon jokaisen työntekijän kautta, joten tietosuojatiedon jakaminen henkilöstön koulutuksen kautta on oleellista. Tehokas ja uskottava tapa koulutuksen järjestämiseen on mm. Tietosuojamallin tarjoama verkkokoulutuslaajennus, jonka kautta kukin voi suorittaa halutut kurssit hänelle parhaiten sopivana ajankohtana. Tietosuojapyyntöjen käsitteln ja tietosuojaselosteiden merkitys kasvaa kaikilla energia-alan toimijoilla sitä mukaa, kun rekisteröidyt alkavat tulla kiinnostuneimmiksi omista oikeuksistaan tietosuojan suhteen.

Ottaaksesi käyttöön tukkukauppaan alustetun Tietosuojamallin

Testaa Tietosuojamallia ilmaiseksi ja määrittele toimialaksi ennen tilin perustamista "Tukkukauppa".

Oletko valmis aloittamaan?

Pääset kokeilemaan ilmaiseksi 7 päivää vaikka heti.

Testaa mallia ilmaiseksi