Aivan ensimmäinen asia Digiturvamallin käytön aloittamisessa on tilin luominen. Tilin luominen onnistuu helposti suoraan verkkosivuiltamme, on ilmaista eikä velvoita mihinkään.
Digiturvamallia voi käyttää selaimessa tai Teamsissa. Kun käytät Digiturvamallia Teamsissa, saat myös ilmoitukset esimerkiksi tehtävistä ja ohjeista suoraan Teamsiin. Lue lisää Digiturvamallin käytöstä Teamsissa.
Kun tili on luotu, on hyvä laittaa perusasiat heti kuntoon.
Kuten aiemmin mainittiin, tilin luominen on täysin ilmaista ja saat 14 vuorokauden kokeilujakson ilmaiseksi. Maksutiedot kannattaa kuitenkin täyttää, jotta tili ei ei mene lukkoon kokeilujakson päätyttyä keskeyttäen työskentelynne. Maksutiedot voi täyttää asetuksista.
Organisaation asetuksista voit täyttää organisaation nimen ja logon. Voit myös linkittää SharePointin ulkoisten tiedostojen hyödyntämistä varten. Ulkoisia tiedostoja voi käyttää muun muassa tehtävissä, dokumentaatiossa ja ohjeissa.
Muiden käyttäjien kutsuminen nostaa työn tehokkuutta. Muiden käyttäjien kutsuminen tekee tietoturvan hallinnasta myös kokonaisvaltaisempaa. Voit kutsua muita käyttäjiä asetuksista. Suosittelemme, että kutsumaan ensin ydintiimin joka tulee työskentelemään Digiturvamallin parissa eniten. Lue lisää käyttäjänhallinnasta ja uusien käyttäjien kutsumisesta.
Lisäämme Digiturvamalliin jatkuvasti uusia vaatimuskehikoita ja otamme asiakkailta vastaan ehdotuksia uusista vaatimuskehikoista. Voit lisätä vaatimuskehikoita organisaation työpöydältä.
Aktivoi haluamasi vaatimuskehikot ja valitse ensisijainen vaatimuskehikko.
Lue lisää saatavilla olevista vaatimuskehikoista ja miten toivoa uusia vaatimuskehikkoja.
Tehtävät ovat yksi Digiturvamallin pääsisältötyypeistä. Vaatimustenmukaiset tehtävät näkee vaatimuskehikon raportista, vaatimuskehikkosivulta tai Tehtävät- sivulta. Organisaation työpöydältä näet Hallintajärjestelmän, jossa tehtävät on jaettu teemoihin. Lue lisää tehtävien delegoimisesta.
Vaatimuskehikon raportti on erinomainen työkalu seurata edistymistä vaatimuskehikon vaatimusten toteutumisessa. Pääset raporttiin organisaation työpöydältä
Raportista näkee mitkä vaatimukset on jo kunnossa, ja mitkä vaativat vielä huomiota.
Ohjeet ovat tehtävien tavoin yksi pääsisältötyypeistä Digiturvamallissa. Kohdista sopivat ohjeet oikeille työntekijöille esimerkiksi työtehtävän tai työtavan mukaan. Esimerkiksi työntekijöille, jotka käyttävät mobiililaitteita tulisi jaella ohjeet, joissa kerrotaan laitteiden päivittämisestä. Lue lisää ohjeiden jakelusta työntekijöille.
Monet tietoturvasertifikaatit ja -asetukset vaativat ajan tasalla olevaa dokumentaatiota mm. tietoturvatyöllä suojattavasta omaisuudesta (esim. käytetyt tietojärjestelmät, prosessien tarvitsema tieto), tietoturvatyöhön osallistuvista sidosryhmistä (esim. järjestelmätoimittajat, henkilötietojen käsittelijät, asiakkaat, muut sidosryhmät) sekä tietoturvatyön synnyttämistä tuloksista (esim. käsitellyt tietoturvariskit, muodostetut jatkuvuussuunnitelmat). Lue lisää dokumentoinnista.
Jos sinulla on lisää kysyttävää, tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta Digiturvamallin käytöstä.