Etusivu
Käyttötavat
Vaatimuksen mukaan
NIST CSF

Paranna tietoturvaasi NIST Cyber Security Frameworkin avulla

Yhdistä riskit, tieto-omaisuus, hallintakeinot ja politiikat ja tarjoa tiimillesi työkalut työskennellä yhdessä MS Teamsissä luodaksesi systemaattista tietoturvan hallintaa.

Tietosuojamalliin luottavat isot ja pienet, yritykset, kunnat ja järjestöt.

Mikä on NIST CSF?

NIST CSF on National Institute of Standards and Technologyn kehittämä tietoturvakehikko. Se on joukko vaatimuksia, jotka auttavat organisaatioita hallitsemaan tietoturvariskejä tunnistamalla hyökkäykset, reagoimalla niihin ja ehkäisemällä niitä paremmin. NIST CSF on suosittu tietoturvakehikko etenkin Yhdysvalloissa.

Näin Digiturvamallilla rakennetaan NIST CSF:n mukaista toimintaa:

Muodosta omaisuusluettelot selkeissä paloissa

Digiturvamalli sisältää omat osionsa tietojärjestelmille, tietoaineistoille, muulle omaisuudelle (esim. laitteistoille) sekä fyysisille toimipisteille. Näiden avulla ymmärrät omaisuutta, jota tietoturvatoimenpiteillä pyritään suojelemaan.

Tunnista, arvioi ja käsittele tietoturvariskejä

Kun dokumentoit mm. riskienhallinnan tuloksia tai jatkuvuussuunnitelmia, dokumentaatiokortti toimii pääosin samalla tavalla, mutta mukana on selkeä vaiheistus.

Automatisoitu raportti visualisoi compliancen NIST CSF:n näkökulmasta

Vaatimukset jalkautetaan Digiturvamallissa tehtävien kautta. Kun aktivoit tehtävät ja määrität niiden nykyisen toteutustilan, raportti alkaa automaattisesti muuttua vihreämmäksi ja vihreämmäksi. Katso tarkemmat tiedot napsauttamalla haluamaasi solua raportissa!

Ymmärrä, mitä pitää parantaa ja miten

Odottavat tehtävät kertovat, mitä kannattaa parantaa seuraavaksi. Ymmärrät ensin, kuinka saavutatte vaatimustenmukaisuuden, ja myöhemmin ymmärrät kuinka koventaa tietoturvatasoa entisestään halutulla osa-alueella.

Automatisoitu työntekijöiden ohjeistus ja koulutus

Iso osa tietoturvan hallintaa on organisaation henkilöstön turvallisen toiminnan varmistaminen. Monien tehtävien jalkautus edellyttää, että määrität ohjeet joita henkilöstön on noudatettava. Nämä jaellaan Ohjekirja-näkymän kautta, jota voidaan myös laajentaa koulutusmateriaalilla. Politiikkapohjia on myös saatavilla, jos haluat luoda sisällöstäsi jaettavan asiakirjan.

Systemaattiset toimintatavat sisäisiä auditointeja ja johdon katselmuksia varten

Auditoinnit ja katselmukset yhdistävät eri elementtejä Digiturvamallissa. Sinun tehtäväsi on määrittää omistaja ja varmistaa toteutus. Dokumentaatiokortit auttavat kunkin auditoinnin tai katselmuksen tulokset. Käyttämällä raporttipohjaa saat yhteenvedon koko menettelystä jaettavassa muodossa.