Seuraava webinaari
"
ISO 27001 (osa 1/5): Mikä on nykyaikainen digiturvan hallintajärjestelmä?
"
alkaa
00
pv
00
h
00
min
päästä  

Tuoreinta kehitystä Digiturvamallissa

Tilaa Digiturvatulkki-uutiskirje ja saat sähköpostiisi koosteen tuotekehityksestä viikottain. Uutiskirje listaa myös viikon tärkeimmät digiturvauutiset sekä tulevat webinaarit.
Kiitos! Klikkaa vielä saamaasi vahvistuslinkkiä (sähköposti otsikolla "Vahvista sähköpostiosoitteesi") ja uutiskirje saapuu jatkossa sähköpostiisi.
Valitettavasti jotain meni pieleen. Voit olla yhteydessä tiimi@tietosuojamalli.fi.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

19.5.2023

Tulossa: Valitse raporttien jakonäkymään sisällytettävät raportit

Aiemmin Digiturvamallista raportteja jaettaessa listaus on muodostunut suoraan valitun vaatimuskehikon sekä "tähditettyjen" raporttien perusteella.

Nyt voit valita raporttien jakamiseen myös toisen mallin, jossa voit vapaasti poimia mukaan otettavat raportit. Tämä tapa tukee lisäksi kaikkia raporttityyppejä, eli voit sisällyttää jakonäkymiin myös itse luomasi lista- tai kohderaportit sekä esimerkiksi visuaaliset raportit.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

19.5.2023

Sisäinen auditointi teemakohtaisesti

Jotkin organisaatiot ohjaavat omaa hallintajärjestelmää Digiturvamallissa useiden eri vaatimuskehikkojen perusteella.

Näissä tilanteissa sisäinen auditointi vaatimuskehikkokohtaisesti voi muodostua turhan raskaaksi malliksi.

Nyt Digiturvamalli tukee myös toimintatapaa, jossa auditointi voidaan kohdistaa valittuihin Digiturvamallin teemoihin. Näin voidaan auditoida esimerkiksi 4 teemaa vuodessa ja saavuttaa täysi kattavuus (12/12) hallintajärjestelmän sisäiselle auditoinnille 3 vuoden välein. 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

11.5.2023

Parannuksia Digiturvamallin Akatemiaan

Panostamme jatkossa yhä enemmän parempiin ohje- ja tukimateriaaleihin, jotka opastavat sinua eteenpäin Digiturvamalli-käytössä, olitpa vasta aloittamassa, jo hyvässä vauhdissa tai jo edistynyt ISMS-pääkäyttäjä, joka hakee lähinnä jatkuvaa parantamista.

Tämän tueksi uudistimme hieman konseptia Digiturvamallin Akatemiassa. Kaikki Akatemian sisältö on nyt luokiteltu aiheiden alle, kuten "riskienhallinta", "ISO 27001", "henkilöstön turvallisuus" tai "alkuun pääsy", joten löydät juuri oikean kokoelman erityyppisiä materiaaleja helposti. Lisäsimme Akatemiaan myös oman vasemman valikon, jotta voit helposti navigoida kaikkeen sisältöön. Valikko listaa aiheet, mutta myös eri sisältömuodot - ohjeartikkelit, videokurssit ja blogiartikkelit. Akatemiaa alkaa nyt säännöllisesti saada uusia sisältöpäivityksiä.

Valitse siis aiheesi tai haluamasi sisältötyyppi ja aloita digiturvaopiskelu kanssamme. 🎓

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

2.5.2023

Pieniä parannuksia julkaistaviin raportteihin (mm. asiakirjajulkisuuskuvaus)

Paransimme 'upotus verkkosivuille' -tyyppisten raporttien (esim. asiakirjajulkisuuskuvaus, tietosuojaselosteet) käytettävyyttä. Nämä raportit on suunniteltu upotettavaksi organisaationne julkiselle verkkosivustoille palvelemaan asiakkaita / muita sidosryhmiä julkisesti.

Nyt mm. skrollauspalkki on selkeämmin aina näkyvissä, mutta vastaa myös upotukselle valitsemaanne teemaväriä, joten upotuksen pitäisi näyttää luonnolliselta osalta verkkosivustoanne.

Kaikki toiveet lisäparannuksista ovat erittäin tervetulleita. 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

24.4.2023

Näe tulevat vaatimuskehikot ja vaikuta

Tiimimme tulee jatkossa ylläpitämään listaa tulossa olevista uusista vaatimuskehikoista sekä Digiturvamalli-työkalun sisällä että Digiturvamalli.fi-sivustolla.

Digiturvamallin käyttäjänä voit vaikuttaa prioriteetteihimme peukuttamalla haluamaasi vaatimuskehikkoa lyhyiden perustelujen kera.

Tutustu tämänhetkiseen listaukseen >>

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

19.4.2023

Linkitä tiedostoja SharePointista

Voit nyt poimia kaikkiin Digiturvamallin kohteisiin (tehtävät, ohjeet, dokumentaatio) liittyviä tiedostoja omasta SharePoint-ympäristöstänne. Nämä voivat olla esimerkiksi tehtävään liittyviä politiikkadokumentteja, järjestelmän yhteyksiä kuvaavia prosessipiirroksia, henkilöstön ohjetta tarkentavia powerpoint-ohjeita tai toimittajan korttiin liitttyviä sopimuksia.

Ominaisuuden käytön aloittamiseksi teidän on Asetukset-näkymässä täytettävä kohdassa Organisaation asetukset sopivan SharePoint-sivuston tiedot, jotta tiedämme mistä tiedostoja noutaa. 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

18.4.2023

Suorituskykyparannusia eri näkymiin

Työskentelemme säännöllisesti tunnistaaksemme näkymiä, jotka toimivat Digiturvamallissa turhan hitaasti. Teimme hiljattain parannuksia esimerkiksi tehtävälistausten latausnopeuksiin sekä Tietoturvariskit-näkymään.

Parhaillaan olemme lisäksi kehittämässä sovelluksen ensimmäisen latauskerran nopeutta. Tämä vaikuttaa Teamsin sisällä myös jokaiseen sovelluksen välilehden vaihtoon (Ohjekirja, Tehtäväkirja, Työpöytä).

Olkaa mielellään tiimiimme yhteydessä, mikäli havaitsette kohtia, jotka toistuvasti toimivat turhan rauhallisesti. 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

31.3.2023

Parempi järjestysten ja suodatusten muistaminen tehtävälistauksissa

Kun työskentelet esimerkiksi yksittäisen vaatimuskehikon tehtävälistauksessa, muistamme nyt paremmin tekemäsi suodatus- ja järjestysvalinnat. Kun navigoit taulukosta tehtävään ja takaisin, pääset jatkamaan suoraan samasta näkymästä.

Sama toimii nyt paremmin myös esimerkiksi yleisellä Tehtävät-sivulla.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

14.3.2023

Tulostettavissa raporteissa näkyviä tietoja laajennettu

Kun luot raportin yksittäisestä dokumentoitavasta kohteesta (esim. auditoinnista), näytämme raportilla nyt laajemmin tietoja myös siihen linkitetyistä kohteista.

Tämän avulla esimerkiksi auditoinnista voidaan arkistoida loppuraportti, joka sisältää yhdessä asiakirjassa mm. todettujen poikkeamien sekä tehtyjen parannusten tarkemmat tiedot.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

10.2.2023

Sisäisen auditoinnin raporttien luonti

Voit nyt luoda kertaluonteisen sisäisen auditoinnin raportin määrittelemällesi audiointilaajuudelle (esim. ISO 27001 -standardin valituille luvuille tai muille vaatimuskehikoille).

Tämä raportti auttaa auditoijaa näkemään selkeästi kunkin vaatimuksen toteutustiedot sekä hahmottamaan oman edistymsensä - mitkä osat on jo tarkistettu ja mitä vielä ei. Poikkeamat voidaan luoda suoraan auditointiraportista ja ne kaikki yhteenvedetään automaattisesti auditoinnin dokumentaatiokortilla.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

27.1.2023

Poista käyttäjä käytöstä - vastuuta sisällöt uudelleen myöhemmin

Käyttäjähallinnasta voit nykyään poistaa käyttäjätunnuksen käytöstä. Tämä toimii hyvin, mikäli ydintiiminne käyttäjä on esimerkiksi vaihtanut työpaikkaa, mutta korvaavaa henkilöä ei vielä ole. Voit siis poistaa käyttöoikeuden, mutta edelleen hahmottaa, mitkä sisällöt ovat jo poistuneen henkilön vastuulla.

Sisältöjen uudelleenvastuuttaminen toimii samalla tavalla myös aiemmin käytöstä poistetuille käyttäjille.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

27.1.2023

Tulossa: Yhteisö-osio Digiturvamallissa

Rakennamme Digiturvamallin sisälle uutta Yhteisö-osiota, jonka avulla voit helposti pyytää apua meiltä, tehdä yhteistyötä samanlaisissa rooleissa / organisaatioissa toimivien kollegojesi kanssa sekä saada ideoita työhösi muusta yhteisön sisällöstä!

Vasemmanpuoleinen valikko saa uuden Yhteisö-osion, jossa kaikille näkyy Tuki-osio sekä Digiturvauutiset-feedi.

Lisäksi voit muokata yhteisöä omien mieltymystesi mukaan liittymällä sinua eniten kiinnostaviin yhteistyöryhmiin. Julkaisemme ensin joitain avoimia ryhmiä ja laajennamme myöhemmin myös puoliavoimiin ja suljettuihin ryhmiin. Yhteistyöryhmillä on oma foorumiosio ja osa uutisista jaetaan suoraan tiettyihin yhteistyöryhmiin.

Osallistuminen Yhteisö-osiossa on aina mahdollista joko julkisesti (käyttäjäprofiilillasi) tai anonyymisti. Kaikki sisältö voidaan myös linkittää Digiturvamallin eri sisältöosioihin tai vaatimuskehikkojen kohtiin, joten keskustelut saavat rakenteen ja sisältöä voidaan myöhemmin näyttää myös sovelluksen muissa osissa.

Tavoitteemme tässä kehitystyössä on mahdollistaa parhaiden käytäntöjen jakaminen ja varmistaa, ettet koskaan ole yksin Digiturvamallia hyödyntäessäsi. Lisätietoa tulossa pian. 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

17.1.2023

"Kirjaudu Microsoftilla" selainkäyttöliittymässä

Voit nyt käyttää selainkäyttöliittymäämme kirjautumiseen myös omia Microsoft 365-tunnuksiasi.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

12.1.2023

Pikahaku Digiturvamallissa

Olemme kehittämässä Digiturvamalliin nopean yleishaun, joka auttaa pääkäyttäjää helposti hyppäämään kulloinkin etsimäänsä kohteeseen, olipa se listaus, raportti tai mikä tahansa yksittäinen kohde (dokumentoitava kohde, tehtävä tai ohje).

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

10.1.2023

Toimittajatietojen piilottaminen asiakirjajulkisuuskuvauksella

Voit halutessasi tehdä nyt muutoksia asiakirjajulkisuuskuvauksen asetuksiin, jotta toimittajayritysten tietoja ei näytetä tietojärjestelmätietojen yhteydessä kuvauksella.