Seuraava webinaari
"
Pääkäyttäjäkoulutus (osa 5/5): Hallintajärjestelmän operointi, kehittäminen ja raportointi
"
alkaa
00
pv
00
h
00
min
päästä  

Tuoreinta kehitystä Digiturvamallissa

Tilaa Digiturvatulkki-uutiskirje ja saat sähköpostiisi koosteen tuotekehityksestä viikottain. Uutiskirje listaa myös viikon tärkeimmät digiturvauutiset sekä tulevat webinaarit.
Kiitos! Klikkaa vielä saamaasi vahvistuslinkkiä (sähköposti otsikolla "Vahvista sähköpostiosoitteesi") ja uutiskirje saapuu jatkossa sähköpostiisi.
Valitettavasti jotain meni pieleen. Voit olla yhteydessä tiimi@tietosuojamalli.fi.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

22.9.2022

Tulossa: Esiarviointi valitun vaatimuskehikon suhteen

Olemme rakentamassa arviointinäkymää, joka palvelisi mm. seuraavia käyttötarkoituksia:

  • Digiturvamalli-käytön alussa organisaatio voi itse tai yhdessä asiantuntijan kanssa käydä läpi nykytilan - mikä on nykyinen compliance esimerkiksi ISO 27001 -standardin mukaan?
  • Kun käyttöä halutaan laajentaa muun vaatimuskehikon puolelle, organisaatio voi aloittaa työn tekemällä esiarvioinnin, jotta tarvittavaa aikaa, investointia tai osaamista voidaan arvioida tarkemmin.

Arvioinnin lopputuloksena organisaatio saa yhteenvedon nykyisestä compliancesta, parhaiten ja huonoiten hallussa olevista teemoista sekä ymmärryksen kiireellisimmistä parannuksista.


pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

19.9.2022

Tulossa: Digiturvamallin Slack-sovellus

Olemme parhaillaan kehittämässä Slack-sovellusta toimimaan vaihtoehtoisena kanavana notifikaatioille yms. viesteille, mikäli organisaatio ei käytä Microsoft Teams -ympäristöä.

Tiedotamme lisää Slack-sovelluksesta piakkoin! 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

16.9.2022

Suositellut tehtävät valitun riskin pienentämiseen

Sisältöälymme Digiturvamallissa linkittää tiettyjä tehtäviä automaattisesti tietoturvariskeihin. Tätä tehdään mm. arvioidaksemme automaattisesti, mitkä riskit teillä ovat jo paremmin hallinnassa kuin jotkut toiset.

Nyt näet myös suosituksia riskin käsittelyvaiheessa. Kun suunnittelet uusia tehtäviä riskin käsittelemiseksi, voit nähdä ehdotettuja tehtäviä, jotka ovat suosittuja toimenpiteitä tämän riskin vähentämiseen. Nämä tehtävät on korostettu valintanäkymässä (ks. kuva).

Parannamme sisältöälyä jatkuvasti, joten suositeltuja tehtäviä täydentyy hiljalleen useammille riskeille.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

16.9.2022

Käyttäjän omistamat teemat Tehtäväkirjassa

Kun valitse teeman omistajan Digiturvamallin työpöydällä, tätä käyttäjää muistutetaan nyt aina tästä vastuualueestaan myös hänen Tehtäväkirja-näkymässään.

Tämä on tärkeää, koska teeman omistajan odotetaan käyvän läpi tästä teemasta myös vaatimuskehikkoihinne liittyvät käsittelemättömät tehtävät, eikä ainoastaan työstämään hänelle jo nimettyjä tehtäviä.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

9.9.2022

Uudistettu Vaatimuskehikot-sivu

Päivitimme hieman Vaatimuskehikot-sivun käyttöliittymää.

Tämän avulla voimme jatkaa vaatimuskehikkokirjastomme kasvattamista ja esitellä kaiken sisällön teille paremmin myös tulevaisuudessa!

Lisäksi voit nykyään nähdä Vaatimuskehikot-sivulta esikatselun siitä, miltä vaatimustenmukaisuus niiden kehikkojen mukaan näyttää tällä hetkellä, jotka eivät teillä vielä ole käytössä.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

2.9.2022

Julkri-vaatimuskehikko mukaan Digiturvamalliin

Julkri, eli julkisen hallinnon tietoturvallisuuden arviointikriteeristö, on tuotu Digiturvamalliin mukaan vaatimuskehikkona.

Julkrin sisältö on jaoteltu 4 tasoon, joista organisaatio voi poimia omien resurssien ja nykytason perusteella sopivan tietoturvatyön ohjenuoraksi:

  • Julkri Startti sisältää tärkeimmät ydinkriteerit, joilla organisaatio voi aloittaa tietoturvan kehittämisen.
  • Julkri Täysi sisältää koko kriteeristön ilman turvaluokitellun tiedon erityisvaatimuksia.
  • Julkri: Täysi + TL IV sisältää Julkri: Täysi -kehikon lisäksi TL IV -tasolle turvallisuusluokitellun tiedon erityiskriteerit.
  • Julkri: Täysi + TL IV-I sisältää Julkri: Täysi -kehikon lisäksi kaikki turvallisuusluokitellun tiedon (TL IV, TL III, TL II tai TL I) erityiskriteerit.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

29.8.2022

Tehtäville tarkemmat tilat - 'ei tehty', 'osittain tehty' ja 'pääosin tehty'

Voitte nyt jaotella tehtäviä tarkemmin niiden eteen tehdyn työn perusteella.

Tehtävä on myös mahdollista nykyään aktivoida ja asettaa tämän jälkeen tilaan "Ei tehty", mikäli halutaan esimerkiksi asettaa tehtävälle määräpäivä, mutta varsinaista työtä ei vielä aloiteta.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

25.8.2022

Uudet ulkoisen käyttäjän tyypit lisätty: "kumppani" ja "auditoija"

Digiturvamallin käyttäjähallinnasta voitte asettaa osan käyttäjiä ns. "ulkoisiksi". Tämä tarkoittaa, että he eivät osallistu mm. tietoturvaohjeistusprosessiin, mutta voivat muuten päästä näkemään sisältöjä valitsemanne käyttäjätason perusteella.

Nyt voitte jaotella ulkoisia käyttäjiä tarkemmin eri ryhmiin:

  • Kumppani on tarkoitettu mm. konsultille tai muulle asiantuntijalle, joka auttaa teitä aktiivisesti työssä. Hänet voi asettaa omistajaksi mm. tehtävissä tai muissa kohteissa.
  • Auditoija valinnalla voitte liputtaa selvästi näkyviin henkilöt, jotka auditoivat toimintaanne eri näkökulmista. Auditoija ei voi omistaa kohteita eikä ole mukana ohjeistusprosessissa.
  • Muu / ulkoinen valinnalla voitte merkitä esim. oman organisaation johtoa tai muita henkilöitä, joiden ei ole tarkoitus omistaa kohteita tai olla mukana ohjeistuksessa, mutta joilla halutaan sisällön näkyvän.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

17.8.2022

Uudet raporttityypit: Listan raportti ja kohteen raportti

Voit nyt luoda helposti raportin dokumentaatiolistasta (esim. tietojärjestelmistä) tai isommasta yksittäisestä kohteesta (esim. vaikutustenarviointi).

Raportointi-sivulta voit luoda raportteja eri muodoissa. Valitse Luo uusi raportti ja valitse tällä kertaa luotavan raportin tyyppi – joko poimit kirjastosta valmiin raporttipohjan tai luo raportin omista sisällöistäsi.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

15.8.2022

Uusittu Raportointi-sivu

Teimme muutamia parannuksia Raportointi-sivulle samaan aikaan kun lanseerasimme uusia raportointityyppejä.

Raporttikirjastossamme on nykyään niin paljon erilaisia raporttipohjia, ettei vanhan sivun käyttöliittymä ei enää tukenut isoa raporttien määrää sujuvasti.

Nyt voit etsiä raportteja helpommin ja luokitella ne esim. Aktiivisesti ylläpidettäviin, jaettuihin ja muihin raportteihin. Myös omistajien ja tarkistusvälien merkitseminen ja näkeminen on nyt helpompaa.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

3.8.2022

Uudistetut tapahtumalokit & parannus- ja häiriökirjaukset

Voit nyt kirjata eri kohteiden lokeihin monipuolisemmin omia merkintöjä.

Mikäli olette työskennelleet parannuksen eteen (esim. MFA:n käyttöönotto tietojärjestelmässä, sopimuksen tarkennus kumppanin kanssa, tarkennukset tehtävän tai ohjeen sisältöön), voit kirjata asian kohteen lokille parannuksena.

Mikäli johonkin kohteeseen on liittynyt häiriö ja toimenpiteitä häiriön selvittämiseksi ja siitä palautumiseksi, nämä kannattaa kirjata lokille häiriö-tyyppisenä merkintänä.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

1.8.2022

Oma tekstiosio raportin etusivulle

Nyt on mahdollista lisätä oma tekstiosio raportin kansilehdelle. Tätä voidaan käyttää mm. mainitaksenne raportin alussa, missä kokouksissa tätä raporttia on käsitelty.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

1.8.2022

Tietoturvahäiriön ilmoittaminen Ohjekirja-näkymästä

Voitte nyt halutessanne mahdollistaa Ohjekirja-näkymän kautta työntekijöille myös tietoturvahäiriöstä ilmoittamisen.

Löydätte Asetukset-sivulta uuden osion "Työntekijöiden toimenpiteet Ohjekirjassa". Täältä voitte halutessanne kääntää tämän ominaisuuden päälle.

Ohjekirjan vasempaan yläkulmaan ilmestyy linkki, jonka kautta lyhyt työnkulku häiriön ilmoittamiseksi alkaa. Tietoturvahäiriöt-listalle merkitty omistaja saa ilmoituksen uusista häiriöistä, jonka jälkeen hän voi käsitellä asiaa eteenpäin.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

13.6.2022

Uusi Käyttäjätilastot-sivu

Näet nyt Organisaation työpöytä -näkymässä vasemmassa valikossa uuden painikkeen, joka vie Käyttäjätilastot-sivulle.

Tämän sivun avulla voit hahmottaa, kuinka erilaiset vastuut ovat tiimissänne jakautuneet ja kuinka kukin tiimin jäsen on saanut omia vastuitaan edistettyä.

Käyttäjätilastot-sivu listaa ne käyttäjät, joiden vastuulle voitte kohdistaa Digiturvamallissa kohteita, eli Avustaja-, Tiimi- sekä Pääkäyttäjä-tason käyttäjät.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

10.6.2022

Hallinnoi helposti Digiturvamalli-tilauksesi tietoja

Mikäli olet käyttänyt Digiturvamalli-tilausta tehdessä online-maksutapaa, voit nyt helposti päivittää maksutietoja tai muita tilaukseen liittyviä tietoja suoraan Digiturvamallin kautta.

Löydät linkin tilauksen hallintaan kohdasta Asetukset -> Kokeiluaika ja tilaus.