Seuraava webinaari
"
Pääkäyttäjäkoulutus (osa 4/5): Henkilöstön digiturvakoulutuksen ja -ohjeistuksen automatisointi
"
alkaa
00
pv
00
h
00
min
päästä  

Tuoreinta kehitystä Digiturvamallissa

Tilaa Digiturvatulkki-uutiskirje ja saat sähköpostiisi koosteen tuotekehityksestä viikottain. Uutiskirje listaa myös viikon tärkeimmät digiturvauutiset sekä tulevat webinaarit.
Kiitos! Klikkaa vielä saamaasi vahvistuslinkkiä (sähköposti otsikolla "Vahvista sähköpostiosoitteesi") ja uutiskirje saapuu jatkossa sähköpostiisi.
Valitettavasti jotain meni pieleen. Voit olla yhteydessä tiimi@tietosuojamalli.fi.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

19.10.2022

Tieto työntekijöiden ilmoittamista tietoturvahäiriöistä useille käyttäjille

Voit nyt valita Tietoturvahäiriöt-listalle useamman "omistajan". Mikäli olette sallineet tietoturvahäiriöiden ilmoittamisen Ohjekirja-näkymän kautta työntekijöille, jokainen tässä kohdassa listattu käyttäjä saa ilmoituksen näistä automaattisesti.


pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

13.10.2022

Pieniä parannuksia raporttien tulostusnäkymiin

Pyrimme optimoimaan raporttien tulostusnäkymää, jotta raporttien hyödyntäminen onnistuisi myös pdf-versioina mahdollisimman hyvin.

Suosittelemme hyödyntämään raportteja pääosin jakamalla ne suoraan Teamsissa, mutta tämän käyttötavan tukeminen on meille myös tärkeää. Otamme mielellään vastaan kaikki pyynnöt tulostusnäkymän parantamisesta edeleen. 👍


pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

13.10.2022

Tulossa: Parannuksia Teams-sovelluksen kirjautumiseen

Digiturvamallin Teams-sovellukseen on kehitetty uusi Teamsin SSO:ta hyödyntävä kirjautumisratkaisu, joka säästää klikkauksia uudelta käyttäjältä ja korjaa aiempaan toimintamalliin liittyneitä haasteita.

Kirjautumisuudistuksen jälkeen teitä voidaan uudelleen pyytää sallimaan Digiturvamalli-sovellus Teams-ympäristössä. Muutoksia sovelluksen vaatimiin tietoihin ei ole tullut. Pääkäyttäjänä voitte sallia sovelluksen kerralla myös muiden käyttäjien puolesta ja sovelluksen salliminen jalkautuu kaikkiin päätelaitteisiin (työpöytäversio, selain, mobiili).


pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

5.10.2022

Digiturvamallin Slack-sovellus julkaistu

Voit nyt saada pääkäyttäjien ilmoitukset sekä loppukäyttäjien muistutukset suoraan Slackiin (Microsoft Teamsin tai sähköpostin sijaan).

1. Seuraa työpöydällä näkyvää Slack-sovelluksesta mainitsevaa korttia.

2. Anna oikeudet sovellukselle omassa Slack-ympäristössänne

3. (Valinnainen) Ota käyttöön käyttäjien synkronointi, mikääli haluat jokaisen Slack-ympäristönne käyttäjän mukaan Digiturvamallin pariin

4. Saat jatkossa ilmoitukset Cyberday-botilta Slackissa!

(Cyberday on Digiturvamallin kansainvälinen nimi)


pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

4.10.2022

"Odottaa tarkistusta" ja "Erääntynyt" Tehtäväkirjassa

Nyt kaikki Tehtäväkirjan kohteet, jotka hyppäävät "Huomiotasi vaativat" -listalle, viestivät selkeästi käyttäjälle syyn, miksi ne näkyvät tässä kohdassa.


pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

22.9.2022

Tulossa: Esiarviointi valitun vaatimuskehikon suhteen

Olemme rakentamassa arviointinäkymää, joka palvelisi mm. seuraavia käyttötarkoituksia:

  • Digiturvamalli-käytön alussa organisaatio voi itse tai yhdessä asiantuntijan kanssa käydä läpi nykytilan - mikä on nykyinen compliance esimerkiksi ISO 27001 -standardin mukaan?
  • Kun käyttöä halutaan laajentaa muun vaatimuskehikon puolelle, organisaatio voi aloittaa työn tekemällä esiarvioinnin, jotta tarvittavaa aikaa, investointia tai osaamista voidaan arvioida tarkemmin.

Arvioinnin lopputuloksena organisaatio saa yhteenvedon nykyisestä compliancesta, parhaiten ja huonoiten hallussa olevista teemoista sekä ymmärryksen kiireellisimmistä parannuksista.


pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

19.9.2022

Tulossa: Digiturvamallin Slack-sovellus

Olemme parhaillaan kehittämässä Slack-sovellusta toimimaan vaihtoehtoisena kanavana notifikaatioille yms. viesteille, mikäli organisaatio ei käytä Microsoft Teams -ympäristöä.

Tiedotamme lisää Slack-sovelluksesta piakkoin! 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

16.9.2022

Suositellut tehtävät valitun riskin pienentämiseen

Sisältöälymme Digiturvamallissa linkittää tiettyjä tehtäviä automaattisesti tietoturvariskeihin. Tätä tehdään mm. arvioidaksemme automaattisesti, mitkä riskit teillä ovat jo paremmin hallinnassa kuin jotkut toiset.

Nyt näet myös suosituksia riskin käsittelyvaiheessa. Kun suunnittelet uusia tehtäviä riskin käsittelemiseksi, voit nähdä ehdotettuja tehtäviä, jotka ovat suosittuja toimenpiteitä tämän riskin vähentämiseen. Nämä tehtävät on korostettu valintanäkymässä (ks. kuva).

Parannamme sisältöälyä jatkuvasti, joten suositeltuja tehtäviä täydentyy hiljalleen useammille riskeille.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

16.9.2022

Käyttäjän omistamat teemat Tehtäväkirjassa

Kun valitse teeman omistajan Digiturvamallin työpöydällä, tätä käyttäjää muistutetaan nyt aina tästä vastuualueestaan myös hänen Tehtäväkirja-näkymässään.

Tämä on tärkeää, koska teeman omistajan odotetaan käyvän läpi tästä teemasta myös vaatimuskehikkoihinne liittyvät käsittelemättömät tehtävät, eikä ainoastaan työstämään hänelle jo nimettyjä tehtäviä.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

9.9.2022

Uudistettu Vaatimuskehikot-sivu

Päivitimme hieman Vaatimuskehikot-sivun käyttöliittymää.

Tämän avulla voimme jatkaa vaatimuskehikkokirjastomme kasvattamista ja esitellä kaiken sisällön teille paremmin myös tulevaisuudessa!

Lisäksi voit nykyään nähdä Vaatimuskehikot-sivulta esikatselun siitä, miltä vaatimustenmukaisuus niiden kehikkojen mukaan näyttää tällä hetkellä, jotka eivät teillä vielä ole käytössä.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

2.9.2022

Julkri-vaatimuskehikko mukaan Digiturvamalliin

Julkri, eli julkisen hallinnon tietoturvallisuuden arviointikriteeristö, on tuotu Digiturvamalliin mukaan vaatimuskehikkona.

Julkrin sisältö on jaoteltu 4 tasoon, joista organisaatio voi poimia omien resurssien ja nykytason perusteella sopivan tietoturvatyön ohjenuoraksi:

  • Julkri Startti sisältää tärkeimmät ydinkriteerit, joilla organisaatio voi aloittaa tietoturvan kehittämisen.
  • Julkri Täysi sisältää koko kriteeristön ilman turvaluokitellun tiedon erityisvaatimuksia.
  • Julkri: Täysi + TL IV sisältää Julkri: Täysi -kehikon lisäksi TL IV -tasolle turvallisuusluokitellun tiedon erityiskriteerit.
  • Julkri: Täysi + TL IV-I sisältää Julkri: Täysi -kehikon lisäksi kaikki turvallisuusluokitellun tiedon (TL IV, TL III, TL II tai TL I) erityiskriteerit.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

29.8.2022

Tehtäville tarkemmat tilat - 'ei tehty', 'osittain tehty' ja 'pääosin tehty'

Voitte nyt jaotella tehtäviä tarkemmin niiden eteen tehdyn työn perusteella.

Tehtävä on myös mahdollista nykyään aktivoida ja asettaa tämän jälkeen tilaan "Ei tehty", mikäli halutaan esimerkiksi asettaa tehtävälle määräpäivä, mutta varsinaista työtä ei vielä aloiteta.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

25.8.2022

Uudet ulkoisen käyttäjän tyypit lisätty: "kumppani" ja "auditoija"

Digiturvamallin käyttäjähallinnasta voitte asettaa osan käyttäjiä ns. "ulkoisiksi". Tämä tarkoittaa, että he eivät osallistu mm. tietoturvaohjeistusprosessiin, mutta voivat muuten päästä näkemään sisältöjä valitsemanne käyttäjätason perusteella.

Nyt voitte jaotella ulkoisia käyttäjiä tarkemmin eri ryhmiin:

  • Kumppani on tarkoitettu mm. konsultille tai muulle asiantuntijalle, joka auttaa teitä aktiivisesti työssä. Hänet voi asettaa omistajaksi mm. tehtävissä tai muissa kohteissa.
  • Auditoija valinnalla voitte liputtaa selvästi näkyviin henkilöt, jotka auditoivat toimintaanne eri näkökulmista. Auditoija ei voi omistaa kohteita eikä ole mukana ohjeistusprosessissa.
  • Muu / ulkoinen valinnalla voitte merkitä esim. oman organisaation johtoa tai muita henkilöitä, joiden ei ole tarkoitus omistaa kohteita tai olla mukana ohjeistuksessa, mutta joilla halutaan sisällön näkyvän.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

17.8.2022

Uudet raporttityypit: Listan raportti ja kohteen raportti

Voit nyt luoda helposti raportin dokumentaatiolistasta (esim. tietojärjestelmistä) tai isommasta yksittäisestä kohteesta (esim. vaikutustenarviointi).

Raportointi-sivulta voit luoda raportteja eri muodoissa. Valitse Luo uusi raportti ja valitse tällä kertaa luotavan raportin tyyppi – joko poimit kirjastosta valmiin raporttipohjan tai luo raportin omista sisällöistäsi.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

15.8.2022

Uusittu Raportointi-sivu

Teimme muutamia parannuksia Raportointi-sivulle samaan aikaan kun lanseerasimme uusia raportointityyppejä.

Raporttikirjastossamme on nykyään niin paljon erilaisia raporttipohjia, ettei vanhan sivun käyttöliittymä ei enää tukenut isoa raporttien määrää sujuvasti.

Nyt voit etsiä raportteja helpommin ja luokitella ne esim. Aktiivisesti ylläpidettäviin, jaettuihin ja muihin raportteihin. Myös omistajien ja tarkistusvälien merkitseminen ja näkeminen on nyt helpompaa.