Seuraava webinaari
"
ISO 27001 (osa 1/5): Mikä on nykyaikainen digiturvan hallintajärjestelmä?
"
alkaa
00
pv
00
h
00
min
päästä  

Tuoreinta kehitystä Digiturvamallissa

Tilaa Digiturvatulkki-uutiskirje ja saat sähköpostiisi koosteen tuotekehityksestä viikottain. Uutiskirje listaa myös viikon tärkeimmät digiturvauutiset sekä tulevat webinaarit.
Kiitos! Klikkaa vielä saamaasi vahvistuslinkkiä (sähköposti otsikolla "Vahvista sähköpostiosoitteesi") ja uutiskirje saapuu jatkossa sähköpostiisi.
Valitettavasti jotain meni pieleen. Voit olla yhteydessä tiimi@tietosuojamalli.fi.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

29.8.2022

Tehtäville tarkemmat tilat - 'ei tehty', 'osittain tehty' ja 'pääosin tehty'

Voitte nyt jaotella tehtäviä tarkemmin niiden eteen tehdyn työn perusteella.

Tehtävä on myös mahdollista nykyään aktivoida ja asettaa tämän jälkeen tilaan "Ei tehty", mikäli halutaan esimerkiksi asettaa tehtävälle määräpäivä, mutta varsinaista työtä ei vielä aloiteta.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

25.8.2022

Uudet ulkoisen käyttäjän tyypit lisätty: "kumppani" ja "auditoija"

Digiturvamallin käyttäjähallinnasta voitte asettaa osan käyttäjiä ns. "ulkoisiksi". Tämä tarkoittaa, että he eivät osallistu mm. tietoturvaohjeistusprosessiin, mutta voivat muuten päästä näkemään sisältöjä valitsemanne käyttäjätason perusteella.

Nyt voitte jaotella ulkoisia käyttäjiä tarkemmin eri ryhmiin:

  • Kumppani on tarkoitettu mm. konsultille tai muulle asiantuntijalle, joka auttaa teitä aktiivisesti työssä. Hänet voi asettaa omistajaksi mm. tehtävissä tai muissa kohteissa.
  • Auditoija valinnalla voitte liputtaa selvästi näkyviin henkilöt, jotka auditoivat toimintaanne eri näkökulmista. Auditoija ei voi omistaa kohteita eikä ole mukana ohjeistusprosessissa.
  • Muu / ulkoinen valinnalla voitte merkitä esim. oman organisaation johtoa tai muita henkilöitä, joiden ei ole tarkoitus omistaa kohteita tai olla mukana ohjeistuksessa, mutta joilla halutaan sisällön näkyvän.
pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

17.8.2022

Uudet raporttityypit: Listan raportti ja kohteen raportti

Voit nyt luoda helposti raportin dokumentaatiolistasta (esim. tietojärjestelmistä) tai isommasta yksittäisestä kohteesta (esim. vaikutustenarviointi).

Raportointi-sivulta voit luoda raportteja eri muodoissa. Valitse Luo uusi raportti ja valitse tällä kertaa luotavan raportin tyyppi – joko poimit kirjastosta valmiin raporttipohjan tai luo raportin omista sisällöistäsi.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

15.8.2022

Uusittu Raportointi-sivu

Teimme muutamia parannuksia Raportointi-sivulle samaan aikaan kun lanseerasimme uusia raportointityyppejä.

Raporttikirjastossamme on nykyään niin paljon erilaisia raporttipohjia, ettei vanhan sivun käyttöliittymä ei enää tukenut isoa raporttien määrää sujuvasti.

Nyt voit etsiä raportteja helpommin ja luokitella ne esim. Aktiivisesti ylläpidettäviin, jaettuihin ja muihin raportteihin. Myös omistajien ja tarkistusvälien merkitseminen ja näkeminen on nyt helpompaa.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

3.8.2022

Uudistetut tapahtumalokit & parannus- ja häiriökirjaukset

Voit nyt kirjata eri kohteiden lokeihin monipuolisemmin omia merkintöjä.

Mikäli olette työskennelleet parannuksen eteen (esim. MFA:n käyttöönotto tietojärjestelmässä, sopimuksen tarkennus kumppanin kanssa, tarkennukset tehtävän tai ohjeen sisältöön), voit kirjata asian kohteen lokille parannuksena.

Mikäli johonkin kohteeseen on liittynyt häiriö ja toimenpiteitä häiriön selvittämiseksi ja siitä palautumiseksi, nämä kannattaa kirjata lokille häiriö-tyyppisenä merkintänä.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

1.8.2022

Oma tekstiosio raportin etusivulle

Nyt on mahdollista lisätä oma tekstiosio raportin kansilehdelle. Tätä voidaan käyttää mm. mainitaksenne raportin alussa, missä kokouksissa tätä raporttia on käsitelty.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

1.8.2022

Tietoturvahäiriön ilmoittaminen Ohjekirja-näkymästä

Voitte nyt halutessanne mahdollistaa Ohjekirja-näkymän kautta työntekijöille myös tietoturvahäiriöstä ilmoittamisen.

Löydätte Asetukset-sivulta uuden osion "Työntekijöiden toimenpiteet Ohjekirjassa". Täältä voitte halutessanne kääntää tämän ominaisuuden päälle.

Ohjekirjan vasempaan yläkulmaan ilmestyy linkki, jonka kautta lyhyt työnkulku häiriön ilmoittamiseksi alkaa. Tietoturvahäiriöt-listalle merkitty omistaja saa ilmoituksen uusista häiriöistä, jonka jälkeen hän voi käsitellä asiaa eteenpäin.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

13.6.2022

Uusi Käyttäjätilastot-sivu

Näet nyt Organisaation työpöytä -näkymässä vasemmassa valikossa uuden painikkeen, joka vie Käyttäjätilastot-sivulle.

Tämän sivun avulla voit hahmottaa, kuinka erilaiset vastuut ovat tiimissänne jakautuneet ja kuinka kukin tiimin jäsen on saanut omia vastuitaan edistettyä.

Käyttäjätilastot-sivu listaa ne käyttäjät, joiden vastuulle voitte kohdistaa Digiturvamallissa kohteita, eli Avustaja-, Tiimi- sekä Pääkäyttäjä-tason käyttäjät.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

10.6.2022

Hallinnoi helposti Digiturvamalli-tilauksesi tietoja

Mikäli olet käyttänyt Digiturvamalli-tilausta tehdessä online-maksutapaa, voit nyt helposti päivittää maksutietoja tai muita tilaukseen liittyviä tietoja suoraan Digiturvamallin kautta.

Löydät linkin tilauksen hallintaan kohdasta Asetukset -> Kokeiluaika ja tilaus.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

25.5.2022

Lähetä henkilöstölle muistutus ohjeiden hyväksynnästä

Näet nyt jokaisen ohjelistan yläpuolella tiedon siitä, milloin seuraava ilmoitus ohjeiden lukemisesta oletuksellisesti lähetetään työntekijöille.

Jos olet tehnyt ohjeisiin esimerkiksi merkittäviä päivityksiä, voit nyt itsekin pistää ilmoitukset liikkeelle klikkaamalla "Lähetä ilmoitukset nyt" -linkkiä.

Ilmoitukset lähetetään vain niille työntekijöille, joilla on odottavaa sisältöä Ohjekirjassa.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

23.5.2022

Lisäyksiä tehtävien "Liittyvä sisältö" -välilehdelle

Näet jokaisen tehtäväkortin yhteydessä tiedon siitä, mihin eri vaatimuskehikkojen kohtiin tämä tehtävä liittyy.

Nyt näiden kohtien yhteydessä näkyy myös linkki, jolta voit halutessasi hypätä tarkemmalle vaatimustenmukaisuusraportille, josta näet mm. millä muilla tehtävillä samoja vaatimuksia pyritään täyttämään.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

23.5.2022

Haku Tehtäväkirja-näkymään

Mikäli vastuullesi kertyy paljon kohteita organisaationne digiturvan hallintajärjestelmässä, Tehtäväkirja voi kasvaa pitkäksikin.

Olemme tuoneet Tehtäväkirjaan mukaan muitakin tärkeän sisällön löytämistä helpottavia parannuksia viime aikoina, mutta hakua Tehtäväkirjassa ei aiemmin ollut. Nyt lisäsimme haun mukaan. 👍

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

18.5.2022

Riskien autopilot-moodi

Voit nyt ottaa käyttöön "Riskien autopilot-moodin" Digiturvamalli-tilinne riskienhallinnan asetuksista.

Tämä on uusin lisäyksemme tietoturvariskien hallinnan automatisoimiseksi. Tavoitteemme on auttaa sinua kohdistamaan katseesi suurimpiin riskeihin, jotka ovat todennäköisiä ja vaikuttavia nykypäivän digitaalisessa maailmassa ja joihin sinulla ei vielä ole monia hallintatehtäviä.

Luomme pian myös tarkemman kuvauksen riskien autopilot-moodin toiminnoista.

Tulossa oleva lisäys: Autopilot-moodin tueki on pian tulossa myös "organisaation riskiprofiili". Tämän avulla voit muutamia avainvalintoja tekemällä profiloida organisaationne toimintaa (esim. fyysisten toimipaikkojen määrä, työntekijöiden määrä, oman ohjelmistokehityksen tärkeys), joilla riskitasoja voidaan säätää automaattisesti entistäkin tarkemmin.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

11.5.2022

Riskien tason näyttäminen liittyvissä kohteissa

Jos olet liittänyt esimerkiksi tietoturvahäiriön tai muutoksen dokumentaatiokortille riskejä, näet nämä automaattisesti listattuna riskien tason mukaiseen tärkeysjärjestykseen.

pieni parannus
Uusi ominaisuus
Tulossa pian

9.5.2022

Digiturvamalli (Cyberday) saatavilla nyt myös ranskaksi

Digiturvamalli toimii nyt myös ranskaksi. Tämä tarkoittaa meillä:

  • yksittäisen käyttäjän voivan hyödyntää ranskaa käyttökielenä (jos se on hänelle luonnollisempaa, vaikka muu dokumentaatio tehtäisiin muulla valitulla kielellä)
  • kaiken raportoinnin olevan mahdollista myös ranskan kielellä (myös tileillä, joissa pääkieli on muu)
  • ranskan olevan valittavassa tilin pääkieleksi (mm. uudet käyttäjät kutsutaan mukaan oletuksena tällä käyttökielellä)