Seuraava webinaari
"
Pääkäyttäjäkoulutus (osa 5/5): Hallintajärjestelmän operointi, kehittäminen ja raportointi
"
alkaa
00
pv
00
h
00
min
päästä  

Tuoreinta kehitystä Digiturvamallissa

Tilaa Digiturvatulkki-uutiskirje ja saat sähköpostiisi koosteen tuotekehityksestä viikottain. Uutiskirje listaa myös viikon tärkeimmät digiturvauutiset sekä tulevat webinaarit.
Kiitos! Klikkaa vielä saamaasi vahvistuslinkkiä (sähköposti otsikolla "Vahvista sähköpostiosoitteesi") ja uutiskirje saapuu jatkossa sähköpostiisi.
Valitettavasti jotain meni pieleen. Voit olla yhteydessä tiimi@tietosuojamalli.fi.
pieni parannus

22.3.2022

Linkitä suojausjärjestelmä tekniseen tehtävään

Kehitimme tehtäväkortteja Digiturvamallissa taas muutaman askeleen eteenpäin. Uusia asioita ovat mm.:

  • Tehtävät on nyt luokiteltu selkeyden vuoksi teknisiin, organisatorisiin, henkilöstölähtöisiin ja tukitehtäviin – ja jokaisella näistä on oma ensisijainen varmistusmenetelmänsä korostettuna kortilla
  • Teknisissä tehtävissä on uusi "Linkitä suojausjärjestelmä" -osio, jonka avulla voit nostaa esille tämän tehtävän toteuttamista hoitavan teknisen järjestelmän

Suosittelemme käyttämään toteutuksen kuvaus -tekstikenttää yhdessä linkitetyn suojausjärjestelmän kanssa kuvaamaan, mikä on tehtävän omistajan rooli suojausjärjestelmän toimivuuden varmistamisessa.

pieni parannus

16.3.2022

NIST Cyber Security Framework mukaan vaatimuskehikoksi

Voitte nyt hyödyntää oman kyberpuolustuksenne koventamiseksi NIST Cybersecurity Frameworkiä, joka on Yhdysvaltaisen NIST-organisaation (National Institute of Standards and Technology) kehittämä suosittu tietoturvakehikko.

CSF-kehikko on erityisesti kriittisen infrastruktuurin toimijoille suunniteltu joukko tietoturvan hyviä käytäntöjä, joiden avulla tietoturvallisuuteen liittyviä riskejä voidaan pienentää.

pieni parannus

11.3.2022

Liitä itse luotu tehtävä vaatimuskehikkojen kohtiin

Digiturvamalli tarjoaa valmiita tehtäviä valitsemiesi vaatimuskehikkojen perusteella.

Voit täydentää tätä kattausta omilla tehtävilläsi klikkaamalla "Lisää tehtävä" -painiketta tehtävälistan oikeasta yläkulmasta.

Nyt voit tässä tilanteessa myös halutessasi tehdä liitokset vaatimuskehikon kohtiin. Tämän tieto näkyy jatkossa tehtäväkortilla ja sen perusteella tehtävä nostetaan compliance-raportilla esille juuri tämän vaatimuksen / hallintakeinon / lakipykälän kohdalla.

pieni parannus

11.3.2022

Webinaarit ja tuki -sivulta saatavissa nyt tuoreimmat webinaaritallenteet

Löydät nyt viimeisimpien webinaariemme tallenteet sekä tulevat webinaarit aina "Webinaarit ja tuki" -sivulta, jonka linkki löytyy Digiturvamallin vasemmasta valikosta.

Muista hyödyntää kaikkia tukitapojamme ja vinkata niistä tarvittaessa myös kollegoille! 🙂

pieni parannus

8.3.2022

Aseta haluamasi päivä kohteen ensimmäiselle tarkistukselle

Kun valitset esimerkiksi tehtävälle tai dokumentointilistaukselle tarkistusväliä, voit nyt asettaa ensimmäisen tarkistuksen haluamaasi kohtaan, esimerkiksi vuoden tai kvartaalin loppuun.

Näet tarkistusväliä asettaessasi lisävaiheen, joka on valinnainen. Mikäli et valitse omaa ajankohtaa, ensimmäinen tarkistus asetetaan tästä päivästä tarkistusvälin verran tulevaisuuteen.

pieni parannus

4.3.2022

Ohjekirjaan useita parannuksia

Pyrimme selkeyttämään kaikille työntekijöille suunnattua Ohjekirjaa ja parantamaan sen käyttökokemusta. Muutimme mm. seuraavia asioita:

  • Koulutussisällöt (mikäli ne on asetettu päälle) luetaan omassa ikkunassaan, joka keskittää lukijan huomion paremmin
  • Itse Ohjekirja näyttää aina varsinaisen ohjeen sisällön
  • Ohjekirjassa on haku, joka helpottaa tarvittavan ohjeen löytämistä, mikäli sisältöä kertyy enemmän
  • Vasen valikko näyttää aiempaa selkeämmin, missä kohdissa ohjekirjaa on luettavaa
  • Jokainen Ohjekirjan teema (esim. kuvassa Järjestelmien hallinta) sisältää oman "Lue nyt" -pikalinkin, josta työntekijä pääsee lukunäkymään, joka tarjoilee hänelle toinen toisensa jälkeen luettavaksi toistaiseksi lukemattomat ohjeet
pieni parannus

3.3.2022

Pikahaku Omistaja-kentissä

Omistajaa valittaessa mm. dokumentaati- tai tehtäväkortilla voit nyt alkaa kirjoittaa oikean käyttäjän nimeä ja löydät etsimäsi helposti.

Vähemmän skrollailua, kun onnistut saamaan monia ihmisiä mukaan hallintajärjestelmäänne. 👍

pieni parannus

23.2.2022

Liitä yksikkö osallistujaksi dokumentoitavaan kohteeseen

Nyt, yksittäisten lisäosallistujien valitsemisen lisäksi, on mahdollista yhdistää kokonaisia yksiköitä dokumentaatoitaviin kohteisiin. Löydät tämän ominaisuuden saman "Lisää osallistujia" -linkin takaa dokumentaatiokortin yläosasta.

Voit käyttää tätä todellisen vastuun jakamiseen dokumentaation täyttämisestä tai tietoisuuden lisäämiseen kullekin yksikölle tärkeästä tieto-omaisuudesta.

pieni parannus

18.2.2022

Ohjeiden koulutussisältöjen oma muokkaus

Voit nyt hallita tarkemmin koulutussisältöjä, eli case-esimerkkejä ja testikysymyksiä, jotka liittyvät työntekijöille jaeltaviin ohjeisiin. Ohjeen koulutussisältö-välilehdeltä voit joko lisätä omia case-esimerkkejä tai kysymyksiä sekä ottaa halutessasi pois päältä haluamasi Digiturvamallin pohjasisällöt.

Muista myös, että koulutussisällöt on ensin otettava käyttöön kohdasta Organisaation työpöytä -> Asetukset -> Ohjekirjan asetukset.

pieni parannus

11.2.2022

Lisää käyttäjä ensin taustalle, kutsu myöhemmin

Kun kutsut Digiturvamalliin uutta käyttäjää, voit halutessasi poistaa valinnan kohdasta "Lähetä sähköpostikutsu ja salli pääsy". Tällöin käyttäjälle ei lähetetä ilmoitusviestiä pääsystä Digiturvamalliin. Näin voit tehdä ensin rauhassa merkintöjä ja kutsua muut mukaan, kun heidän omistukseensa on jo nimetty hyvä määrä kohteita.

Tätä varten sinun pitää myöhemmin muistaa lähettää kutsu. Erotat nämä käyttäjät "Ei kutsuttu" -leimasta käyttäjähallinnassa ja näet oikeassa laitassa "Lähetä kutsu" -linkin.

pieni parannus

11.2.2022

Tee omia muokkauksia tietyissä dokumentaation valintakentissä

Pyrimme auttamaan tarvittavan dokumentaation täyttämistä tietyissä kohdissa dropdown-kenttien tai muiden valintapainikkeiden valmiilla vaihtoehdoilla. Joskus emme kuitenkaan jokaisen käyttäjän näkökulmasta osu täysin oikeaan... :)

Voit nyt tehdä omia, paikallisia lisäyksiä tai muutoksia tietyissä valintalistoissa. Tätä varten pääkäyttäjät näkevät "Muokkaa valintoja" -linkin, jonka kautta pääset näkymään taustamuokkauksia varten. Voit listatyypistä riippuen joko lisätä omia valintoja tai muokata oletuksena näytettävien valintojen nimiä / kuvauksia.

pieni parannus

8.2.2022

Ilmoitus käyttäjille oikeista käyttökielistä Ohjekirjassa

Vaikka kutsutut käyttäjät voivat käyttää kaikkia saatavilla olevia kieliä Organisaation työpöytä -näkymässä, voit tehdä pääkäyttäjänä valinnan organisaatiotasolla siitä, millä kielillä organisaation viralliset ohjeet tarjotaan ja luetaan.

Nyt käyttäjät saavat tästä tarvittaessa ilmoituksen saapuessaan Opaskirjaan, jolloin kaikki näkevät ohjeet haluamassasi muodossa.

pieni parannus

4.2.2022

Parannetut maksutavat Digiturvamalli-tilausta tehdessä

Kun luot tilausta jatkaaksesi käyttöä ilmaisen kokeilujakson jälkeen, voit nyt käyttää perinteisen laskun tai e-laskun lisäksi myös luottokortti- tai suoraveloitusmaksuja tilauksen maksamiseen.

Jos sinulla olisi käyttöä muille maksutavoille, ota meihin yhteyttä osoitteeseen tiimi@digiturvamalli.fi.

pieni parannus

28.1.2022

Kopioi linkki juuri halutulle tietosuojaselosteelle

Jos olet julkaissut Tietosuojaselosteet-raportin (tai minkä tahansa muun upotus-tyyppisen raportin) Digiturvamallista, voit nyt myös hakea suoran linkin haluttuun selosteeseen.

Siirry upotusraportin esikatseluun ja navigoi esikatselussa oikean selosteen kohdalle. Näet "Kopioi suora linkki" -painikkeen, joka leijuu ilmoituksen oikeassa yläkulmassa.

Klikkaa tästä kopioidaksesi linkin loppuosa, lisää tämä sen sivun URL-osoitteen loppuun, jossa kokonaisraportti on julkaistu, ja anna linkki eteenpäin esim. asiakkaalle. Upotuksessa avautuu tällöin suoraan asiakkaan etsimä seloste.

pieni parannus

26.1.2022

"Suositeltu sisältö" paremmin näkyvissä vaatimuskehikon sivulla

Tietyt vaatimuskehikot Digiturvamallissa sisältävät tärkeitä, jopa pakollisia raportteja tai dokumentaatioita, jotka voivat joskus olla hyvinkin erityisiä tälle vaatimuskehikolle.

Nyt vaatimuskehikon oikeassa ylälaidassa listataan tällainen tärkeä sisältö omassa osiossaan, jota kutsumme nimellä "Suositeltu sisältö". Tämä osio sisältää myös tärkeimmät raportit, joihin kannattaa kiinnittää huomiota tämän vaatimuskehikon näkökulmasta.