Kun kutsut Digiturvamalliin uutta käyttäjää, voit halutessasi poistaa valinnan kohdasta "Lähetä sähköpostikutsu ja salli pääsy". Tällöin käyttäjälle ei lähetetä ilmoitusviestiä pääsystä Digiturvamalliin. Näin voit tehdä ensin rauhassa merkintöjä ja kutsua muut mukaan, kun heidän omistukseensa on jo nimetty hyvä määrä kohteita.
Tätä varten sinun pitää myöhemmin muistaa lähettää kutsu. Erotat nämä käyttäjät "Ei kutsuttu" -leimasta käyttäjähallinnassa ja näet oikeassa laitassa "Lähetä kutsu" -linkin.
Pyrimme auttamaan tarvittavan dokumentaation täyttämistä tietyissä kohdissa dropdown-kenttien tai muiden valintapainikkeiden valmiilla vaihtoehdoilla. Joskus emme kuitenkaan jokaisen käyttäjän näkökulmasta osu täysin oikeaan... :)
Voit nyt tehdä omia, paikallisia lisäyksiä tai muutoksia tietyissä valintalistoissa. Tätä varten pääkäyttäjät näkevät "Muokkaa valintoja" -linkin, jonka kautta pääset näkymään taustamuokkauksia varten. Voit listatyypistä riippuen joko lisätä omia valintoja tai muokata oletuksena näytettävien valintojen nimiä / kuvauksia.
Vaikka kutsutut käyttäjät voivat käyttää kaikkia saatavilla olevia kieliä Organisaation työpöytä -näkymässä, voit tehdä pääkäyttäjänä valinnan organisaatiotasolla siitä, millä kielillä organisaation viralliset ohjeet tarjotaan ja luetaan.
Nyt käyttäjät saavat tästä tarvittaessa ilmoituksen saapuessaan Opaskirjaan, jolloin kaikki näkevät ohjeet haluamassasi muodossa.
Kun luot tilausta jatkaaksesi käyttöä ilmaisen kokeilujakson jälkeen, voit nyt käyttää perinteisen laskun tai e-laskun lisäksi myös luottokortti- tai suoraveloitusmaksuja tilauksen maksamiseen.
Jos sinulla olisi käyttöä muille maksutavoille, ota meihin yhteyttä osoitteeseen tiimi@digiturvamalli.fi.
Jos olet julkaissut Tietosuojaselosteet-raportin (tai minkä tahansa muun upotus-tyyppisen raportin) Digiturvamallista, voit nyt myös hakea suoran linkin haluttuun selosteeseen.
Siirry upotusraportin esikatseluun ja navigoi esikatselussa oikean selosteen kohdalle. Näet "Kopioi suora linkki" -painikkeen, joka leijuu ilmoituksen oikeassa yläkulmassa.
Klikkaa tästä kopioidaksesi linkin loppuosa, lisää tämä sen sivun URL-osoitteen loppuun, jossa kokonaisraportti on julkaistu, ja anna linkki eteenpäin esim. asiakkaalle. Upotuksessa avautuu tällöin suoraan asiakkaan etsimä seloste.
Tietyt vaatimuskehikot Digiturvamallissa sisältävät tärkeitä, jopa pakollisia raportteja tai dokumentaatioita, jotka voivat joskus olla hyvinkin erityisiä tälle vaatimuskehikolle.
Nyt vaatimuskehikon oikeassa ylälaidassa listataan tällainen tärkeä sisältö omassa osiossaan, jota kutsumme nimellä "Suositeltu sisältö". Tämä osio sisältää myös tärkeimmät raportit, joihin kannattaa kiinnittää huomiota tämän vaatimuskehikon näkökulmasta.
Pyrimme Digiturvamallissa rohkaisemaan, että kaikkeen tieto-omaisuuteen ja tehtäviin liittyvät vastuut jaetaan selkeästi yhdelle päähenkilölle.
Silti joskus tulee tehtyä väärä klikkaus tai joudutaan muuten vain palaamaan valinnoissa taaksepäin. Löydät nyt "Ei omistajaa" -vaihtoehdon kaikista kohdista, joissa omistajaa valitaan.
Nyt pääkäyttäjät sekä ydintiimin jäsenet näkevät täyden luettelon työntekijöiden Ohjekirja-näkymän kautta suorittamien taitotestien tuloksista ja kullekin toki myös oman lokin kaikista suoritetuista testeistä.
Paransimme tietoturvariskien taulukkonäkymää ja lisäsimme samalla valinnaisen "jäännösriskin arvioinnin".
Kun tämä otetaan käyttöön Asetukset-näkymän kautta, riskin dokumentaatiokortissa näkyy pari lisäkenttää käsittelyn jälkeistä riskitason arviointia varten ja taulukkoon ilmestyy "Jäännösriski" -sarake.
Nämä ovat laajennuksia ISO 27001 -standardiin, joten näiden aktivointi aktivoi samalla myös liittyvän ISO 27001: Täysi -vaatimuskehikon.
Voit nyt ottaa Asetukset-sivulta käyttöön tarkemman prioriteettiluokittelun organisaation tärkeimmälle tieto-omaisuudelle (mm. tietojärjestelmät, tietoaineistot, tietovarannot).
Tämän toiminnon avulla omaisuus luokitellaan luottamuksellisuudelle, eheydelle, saatavuudelle sekä kiistämättömyydelle valittujen numeroarvojen perusteella. Näistä lasketaan eri kohteille oma prioriteettiarvonsa 0-100 välillä.
Mikäli tämä toiminto on käytössä, normaali Prioriteetti-arvo taulukoissa korvataan lasketulla arvolla.
Nyt voit lisätä muita osallistujia, jotka tukevat dokumentaatoitavalle kohteelle merkittyä omistajaa työssä. Näitä voivat olla esim. varsinaisesti tietoja täyttävät muut kollegat tai kohteelle merkitty ns. "hallinnollinen" omistajana - joka voi tarkistaa merkinnät mm. tehtväien eriyttämisen parantamiseksi.
Kehitimme Excel-vientiä niin, että se ottaa mukaan kaikki taulukkoon aktivoidut tietokentät - myös valinnaiset tiedot.
Tulemme jatkossa viemaan samaa kehitystä eteenpäin muiden dokumentointilistojen parissa, jotta koko tietopaketti on mahdollisimman helppoa tarvittaessa myös viedä Excelin puolelle.
Mm. toimintaprosessien ja tietovarantojen tietokortti näyttää nyt tietojärjestelmät, jotka liittyvät näihin kohteisiin tietoaineistojen kautta.
Tämä viestii tietojen täyttäjälle, että tietoja ei täydennetään suoraan tässä, mutta ne kyllä tuodaan myöhemmin näkyviin. Samoin tämä voi auttaa myöhempää tiedon hyödyntämistä, kun yhteydet on helpompi havaita eri tasoilta.
Organisaatiot, joilla on samaan 365-ympäristöön tuotu mm. useiden eri maaorganisaatioiden tai hyvin erityyppisten liiketoimintayksikköjen ihmisiä voivat nyt hyödyntää Digiturvamallia täysimääräisesti.
Yhden 365 tenantin sisälle voidaan nyt perustaa useita Digiturvamalli-tilejä ja esim. pääsyä pyytävää uutta työntekijää tai käyttäjää pyydetään valitsemaan oikea aliorganisaatio, jonka pariin hänet ohjataan.