Viikon digiturvauutiset

Tuomme viikottain tärkeimmät digiturvauutiset tarjollenne. Tilaa Digiturvatulkki-uutiskirje saadaksesi uutiset sähköpostiisi.
Phishing Scam Nets $23.5 Million From DoD, California Man Arrested Siphoning Money From Contractors
🦹 Mies hyökkäsi DoD:hen #tietojenkalastelu'lla ja varasti 23 M$. Toimittajan työntekijänä hän tunsi maksujärjestelmän. Väärennettyjen sähköpostien ja lookalike URLien avulla hän varasti kirjautumistunnuksia ja ohjasi maksuja 💸 itselleen.
1
Colonial Pipeline facing $1,000,000 fine for poor recovery plans
Moni muistaa Colonial Pipeline #haittaohjelma'iskun. He maksoivat lopulta 4,4 M$ bitcoineina, mutta eivät saaneet palautettua isoa osaa tiedoista. ⚠️ Nyt Colonial saa 1M$ sakon huonosta jatkuvuussuunnittelusta. Lisää RaaS-tietoa >>
2
Password reuse is rampant among Fortune 1000 employees
Tutkimus kyberhygieniasta: 🔓 64% käytti salasanoja uudelleen 📈 Kasvua #haittaohjelma'lla saastuneissa laitteissa 🙅 Helposti arvattavia salasanoja Nämä ovat riskejä myös kuluttajille, jotka luottavat yrityksiin tietojensa suojaamisessa.
3
'A tragedy': Closure of 150-year-old college underscores toll of ransomware attacks
🏫 Lincoln College sulkee ovensa tänään. Se on USA:n 1. korkeakoulu, joka sulkee osittain #haittaohjelma'n takia. Vakavat hyvästisanat: "Koulumme selvisi maailmansodista ja suuresta lamasta, mutta ei enää Covidista ja kyberhyökkäyksestä".
4
FluBot-haittaohjelmaa levitetään jälleen tekstiviestitse
⚠️ FluBot-kampanja taas aktivoitunut Suomessa #Haittaohjelma'a jakelevissa viesteissä teema esim. saapunut ääniviesti tai paketti. Viestin saaminen ei vaarallista, mutta asentaneen tulee palauttaa saastunut laite tehdasasetuksille.
5