Digiturvamallin kehityskatsaus 12/2020

Kehitä digiturvatyötänne? Kokeile Digiturvamallia.
Kokeile 14 päivää - se on ilmaista

Tämä kirjoitus yhteenvetää tärkeimmät viimeaikaiset parannukset Digiturvamalliin.

Uusi käyttäjätaso - Peruskäyttäjä

Peruskäyttäjä-rooli on tarkoitettu henkilöille, joiden haluatte osallistuvan mm. omalla vastuulla olevien dokumentaatiokohteiden täyttämiseen, mutta joille kaiken organisaation digiturvasisällön näkeminen voi olla turhaa.

Peruskäyttäjä voi asioida ainoastaan Tehtäväkirja-näkymässä, eli näkee vain hänen omistamat kohteensa.

Peruskäyttäjä ei pääse Organisaation työpöytä -näkymään

Asetukset-kohdassa pääkäyttäjät näkevät nykyään kaksi eri käyttäjälaatikkoa. Pääkäyttäjät ja ydintiimi -kohdan käyttäjät pääsevät työpöydälle, Peruskäyttäjät-kohdan käyttäjät eivät.

Kun lisäät uutta käyttäjää, valitse jo valmiiksi oikea laatikko, niin käyttäjä kutsutaan suoraan oikealla käyttäjätasolla.

Lue käyttäjähallinnan tarkempi ohje

Valinnaiset tietokentät ja kenttien muokkaus

Digiturvamallin oletusrakenne dokumentoinnissa ohjaa dokumentoimaan vain vaatimuskehikon vaatimat asiat. Dokumentaatiota voi kuitenkin laajentaa valinnaisten tietokenttien avulla. Näin esimerkiksi tietojärjestelmille voidaan kirjata muita tietohallinnon tarvitsemia tärkeitä tietoja.

Tietokortin oikeassa yläkulmassa näkyy pääkäyttäjille painike "Muokkaa tietokenttiä", mikäli tälle kohteelle on saatavissa valinnaisia tietokenttiä käyttöön.

Muokkaa tietokenttiä -painike näkyy vain pääkäyttäjille

Otamme mielellään vastaan toiveita siitä, missä kohdissa dokumentaatiota halutaan laajentaa. Näitä voi lähettää meille esimerkiksi työkalun chatin kautta.

Lue tietokenttien muokkauksen tarkempi ohje

Asiakirjajulkisuuskuvauksen julkaisu

Asiakirjajulkisuuskuvaus on tiedonhallintalain vaatima kuvaus, joka tulee julkaista organisaation verkkosivuilla kansalaista parhaiten palvelevassa muodossa.

Laajensimme asiakirjajulkisuuskuvauksen muokkausmahdollisuuksia lisäämällä erilaisia värien valintoja, jotta upotuksen saa sovitettua paremmin oman verkkosivuston visuaaliseen tyyliin.

Kirjoitimme kuvausten julkaisusta myös tarkemman ohjeen, jonka avulla saatte kuvauksen tuotua omalle sivustollenne.

Lue kuvausten julkaisun tarkempi ohje

Vaatimuskehikon omaa sivua kehitetty

Vaatimuskehikon yhteenvedon on tavoitteena tarjota näkymä Digiturvamallin sisältöön tämän vaatimuskehikon näkökulmasta.

Sivun yläreunasta saat yhteenvedon eri sisältöjen statuksista sekä löydät pikalinkit tämän vaatimuskehikon tärkeimpiin sisältöihin.

Vaatimuskehikon yhteenveto ja pikalinkit

Hieman alempaa löydät toteutussuunnitelman, jonka tavoitteena on vaiheistaa työtä järkevästi. Mitä kannattaa tehdä ensin, mitä seuraavaksi? 

Toteutussuunnitelman avulla voit myös pitää kirjaa omasta edistymisestä. Kun siirryt seuraavaan vaiheeseen, valinta muistetaan jatkossa, ja aiemmat vaiheet kuvataan oikean reunan valikossa "toteutettuina".

Vaatimuskehikon toteutussuunnitelma

Hyödyntäkää toteutussuunitelmaa haluamallanne tarkkuudella.

Muuta viimeaikaista kehitystä

Kysy? Kommentoi?

Tässä on listattu pieni osa viimeaikaisista muutoksista. Tiimimme tekee jatkuvasti kehitystä, voimakkaasti käyttäjiemme toiveiden ohjaamana.

Olkaa mielellään yhteydessä, jos haluatte esittää kehitystoiveita tai muuta palautetta tiimillemme. Parhaiten tavoittaa chatti suoraan Digiturvamallin sisässä tai tiimi@digiturvamalli.fi.

Tule kuulemaan lisää teeman webinaareissamme?

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Keskustelua