Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Blogit
Istekki ja Tietosuojamalli.fi yhteistyössä paremman tietosuojan puolesta

Istekki ja Tietosuojamalli.fi-palvelua kehittävä Agendium Oy ovat lähteneet yhteistyössä auttamaan organisaatioita tietosuojatyössä. Vaatimustenmukaisuus EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR, General Data Protection Regulation) kanssa edellyttää organisaatioilta paljon uudenlaista selvitystyötä ja dokumentointia. Siirtymäaika asetukseen päättyy 25.5.2018, jota ennen pula kyvykkäästä avusta ja resursseista asian toteuttamiseen tulee olemaan ilmeinen. 

Yhdessä Itsekki ja Tietosuojamalli pystyvät tarjoamaan kokonaisuuden, jossa yhdistyvät asiakkaan toiminnan ymmärtävä asiantuntijatuki sekä markkinoiden ketterin teknologiakerros, mahdollistaen kustannustehokkaan toimintamallin ilman kompromisseja laadun suhteen.

Istekin liiketoimintapäällikkö Marko Ruotsala kertoo Istekin tukevan asiakkaitansa monipuolisesti heille erityisen tärkeiden tietosuoja- ja tietoturva-asioiden parissa. 

Halumme olla johtava digitalisoituvan julkisen sektorin rakentaja ja mahdollistaja Suomessa. Tietosuoja-asiat muodostavat asiakkaillemme tärkeän ja ajankohtaisen haasteen, jossa haluamme olla tukemassa mahdollisimman monia.

Istekille tärkeää on tiivis yhteistyö ja palvelun kehittäminen yhdessä Tietosuojamallin kanssa jatkossa. 

Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka pystyy reagoimaan palautteeseemme ja jolle palvelun jatkuva kehittäminen on ydintekemistä.

Agendium Oy:n toimitusjohtaja Ismo Paananen näkee roolituksen yhteistyössä erittäin toimivana. 

Istekki on paras taho auttamaan asiakasta heidän erityistarpeissaan, samalla kun meidän on järkevintä keskittyä pitämään Tietosuojamalli ajan tasalla jatkuvasti tarkentuvien tietosuojatulkintojen kanssa. 

Paanasen mukaan paras tapa tietosuoja-asetukseen reagointiin on hyödyntää teknologiaa, mutta tukeutua asiantuntijoiden osaamiseen ongelmakohdissa.

Hyvä tietosuoja on ennen kaikkea looginen haaste, jossa työkalu voi auttaa ymmärtämään ja dokumentoimaan perusteet, asiantuntija löytämään parhaat toimintatavat hankalissa avainkohdissa.

Lisätietoa: 

Marko Ruotsala, liiketoimintapäällikkö, Istekki, 040 8080 786, marko.ruotsala@istekki.fi

Ismo Paananen, toimitusjohtaja, Agendium Oy, 040 728 8299, ismo.paananen@agendium.com 

Istekki on kasvava ja kehittyvä yli 450 työntekijän informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio, joka toimii eri puolilla Suomea muun muassa vahvana SOTE-organisaatioiden toimijana. Istekin visiona on olla halutuin ja uusiutumiskykyisin digitalisoituvan julkisen sektorin rakentaja ja mahdollistaja Suomessa.  

Tietosuojamalli on Suomen johtava digipalvelu tietosuojan hallintaan. Sen avulla käyttäjä ymmärtää GDPR-asetuksen ja hyvän tietosuojan elementit, dokumentoi vaaditut asiat ja osallistaa tarvittavat ihmiset mukaan tietosuojatyöhön. Tietosuojamalli-palvelun tarjoaa ja on kehittänyt suomalainen Agendium Oy -ohjelmistoyritys.

Sisältö

Jaa artikkeli