Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Blogit
Tietosuojamalli mallisisältö päivittyi 2.12.2017 sisältöversioon 7.0

Kuten aiemmassa kirjoituksessamme kerroimme, teimme paljon kehitysasioita syys- ja lokakuun aikana. Tällöin emme voineet heti tuoda kaikkia sisältöpäivityksiä mukaan jokaiseen Tietosuojamalliin, mutta nyt ja jatkossa tämä onnistuu.

Marraskuun aikana kehitimme metatietoihin perustuvan päivityslogiikan, joka auttaa meitä pitämään jokaisen Tietosuojamallin aina ajan tasalla uusimpien tietosuojaohjeistusten ja -lakien kanssa, tietenkin vaarantamatta käyttäjien tekemää työtä oman sisällön parissa. Tämä on erityisesti tietosuojan kaltaisessa teemassa tärkeää, sillä sovellusohjeet ja yleiset hyvät käytännöt tarkentuvat kokoajan.

Tässä lyhyt kooste päivityksestä, jonka moni käyttäjä näki viikonlopun aikana.

Yhteenveto - Tietosuojamallin sisältöversio 7.0

Tietosuojamallin versionumerot juoksevat jo aika pitkällä. Tiimimme ottaa vastuun siitä, että palvelun sisältö on aina ajantasaisin ja kattavin tietosuojapakkaus, mutta palvelun perusideaa haluamme aina muuttaa mahdollisimman rajatusti. Emme halua, että päivitysten takia joudut opettelemaan käyttöä uusiksi. Sen sijaan tuomme täsmätarkennuksia palvelun sisältöön, esimerkiksi lisäkysymyksiä tehtävälistoihin.

Tämän kertainen päivitys oli kokoluokaltaan melko suuri. Päivitimme mm. seuraavia asioita:

  • Kysymyslistoja päivitetty (mm. tietojärjestelmä, käsittelijä, rekisteri)
  • Kokonaan uusia elementtejä tuotu Tietosuojamalliin (mm. turvallisuuteen liittyvät pääsyoikeusroolit, järjestelmälokit, jne.)
  • Samankaltaiset sisällöt jaettu omiin kansiohin (mm. suunnittelu ja johtaminen, käsittely, jne.)
  • Työpöytä uudistettu (listaa nyt kaikki sisältöelementit ja niiden määrät)

Tietosuojamallin päivitysten yhteydessä mikään aiemmin luomasi oma sisältö ei koskaan häviä. Vanhentuneet kohdat näkyvät mallissa seuraavasti:

  • Kaikki vanhentuneet kohdat näkyvät linkin "näytä vanhentunut sisältö" takana
Vanhentunut sisältö esiin listoilla (esim. Tietosuojasuunnitelma tai Tietojärjestelmät)
Vanhentunut sisältö esiin kortilla (esim. Tietojärjestelmä X)
  • Kaikki uusi sisältö on käytettävissänne aina, eli esim. uudet kysymykset tuodaan myös vanhoihin kortteihin
  • Mikäli olitte luoneet omaa sisältöä, jolle ei ole vastaavaa paikkaa päivitetyssä Tietosuojamallissa, ne näkyvät kohdan "Taustatiedot -> Vanhentunut sisältö" alla
Vanhentunut sisältö jolle ei vastaavaa paikkaa uudessa mallissa (esim. Muut käsittelytoimet korvattu tarkemmilla listoilla)

Palvelun perusidea tai käyttö ei ole muuttunut mihinkään. Muutokset ainoastaan laajentavat sisältöä entistä hyödyllisemmäksi.

Huom.! Vielä kerran - koskaan päivitysten yhteydessä mikään aiemmin tekemänne työ ei mene hukkaan eikä luomaanne sisältöä ei katoa tai tuhoudu.

Mikäli Tietosuojamallin päivityksestä herää kysymyksiä (tai haluat muuten pikaintron sen sisältöön), voit aina olle meihin yhteydessä esim. osoitteessa tiimi@tietosuojamalli.fi.

Erinomaista loppuvuotta!

Aleksi
COO, Tietosuojamalli

Sisältö

Jaa artikkeli