Seuraava webinaari
"
Digiturvamallin pääkäyttäjäkoulutus
"
alkaa
00
pv
pv
00
h
h
00
min
päästä  

Tietosuojamalli mallisisältö päivittyi 2.12.2017 sisältöversioon 7.0

Kehitä digiturvatyötänne? Kokeile Digiturvamallia.
Kokeile 14 päivää - se on ilmaista

Kuten aiemmassa kirjoituksessamme kerroimme, teimme paljon kehitysasioita syys- ja lokakuun aikana. Tällöin emme voineet heti tuoda kaikkia sisältöpäivityksiä mukaan jokaiseen Tietosuojamalliin, mutta nyt ja jatkossa tämä onnistuu.

Marraskuun aikana kehitimme metatietoihin perustuvan päivityslogiikan, joka auttaa meitä pitämään jokaisen Tietosuojamallin aina ajan tasalla uusimpien tietosuojaohjeistusten ja -lakien kanssa, tietenkin vaarantamatta käyttäjien tekemää työtä oman sisällön parissa. Tämä on erityisesti tietosuojan kaltaisessa teemassa tärkeää, sillä sovellusohjeet ja yleiset hyvät käytännöt tarkentuvat kokoajan.

Tässä lyhyt kooste päivityksestä, jonka moni käyttäjä näki viikonlopun aikana.

Yhteenveto - Tietosuojamallin sisältöversio 7.0

Tietosuojamallin versionumerot juoksevat jo aika pitkällä. Tiimimme ottaa vastuun siitä, että palvelun sisältö on aina ajantasaisin ja kattavin tietosuojapakkaus, mutta palvelun perusideaa haluamme aina muuttaa mahdollisimman rajatusti. Emme halua, että päivitysten takia joudut opettelemaan käyttöä uusiksi. Sen sijaan tuomme täsmätarkennuksia palvelun sisältöön, esimerkiksi lisäkysymyksiä tehtävälistoihin.

Tämän kertainen päivitys oli kokoluokaltaan melko suuri. Päivitimme mm. seuraavia asioita:

Tietosuojamallin päivitysten yhteydessä mikään aiemmin luomasi oma sisältö ei koskaan häviä. Vanhentuneet kohdat näkyvät mallissa seuraavasti:

Vanhentunut sisältö esiin listoilla (esim. Tietosuojasuunnitelma tai Tietojärjestelmät)
Vanhentunut sisältö esiin kortilla (esim. Tietojärjestelmä X)
Vanhentunut sisältö jolle ei vastaavaa paikkaa uudessa mallissa (esim. Muut käsittelytoimet korvattu tarkemmilla listoilla)

Palvelun perusidea tai käyttö ei ole muuttunut mihinkään. Muutokset ainoastaan laajentavat sisältöä entistä hyödyllisemmäksi.

Huom.! Vielä kerran - koskaan päivitysten yhteydessä mikään aiemmin tekemänne työ ei mene hukkaan eikä luomaanne sisältöä ei katoa tai tuhoudu.

Mikäli Tietosuojamallin päivityksestä herää kysymyksiä (tai haluat muuten pikaintron sen sisältöön), voit aina olle meihin yhteydessä esim. osoitteessa tiimi@tietosuojamalli.fi.

Erinomaista loppuvuotta!

Aleksi
COO, Tietosuojamalli

Tule kuulemaan lisää teeman webinaareissamme?

No items found.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Keskustelua