Seuraava webinaari
"
ISO 27001 (osa 3/5): Sertifiointiauditoinnin avainasiat
"
alkaa
00
pv
00
h
00
min
päästä  

Tietosuojamallin kehityskatsaus 11/2018: Käyttökokemukseen useita parannuksia

Kehitä digiturvatyötänne? Kokeile Digiturvamallia.
Kokeile 14 päivää - se on ilmaista

Kaamosterveiset Tietosuojamallilta! Tässä kirjoituksessa pääkäyttäjille suunnattu kooste uusimmasta tuotekehityksestä. Esittelemme uudistukset joka kuukausi myös webinarissa, johon ilmoittautumalla saat myös tallenteen käyttöösi.

Seuraava pääkäyttäjä-webinar: maanantai 17.12. klo 15:00 -15:45. Ilmoittaudu >>

Ajankohtaista

Marraskuun iloinen tietosuojauutinen oli eduskunnan viimein 13.11.2018 hyväksymä tietosuojalaki. Tietosuojalain hyväksyminen toi mm. muutamia tärkeitä kansallisia tarkennuksia tietosuoja-asetuksen soveltamiseen ja päätti tietosuojavaltuutettua vaivanneen toimivaltavajeen. Nyt tietosuojavaltuutettu voi aloittaa asetuksen noudattamisen valvonnan sekä oman henkilöstönsä vahvistamisen.

Mikäli haluat lukea tiiviin paketin tietosuojalain tärkeimmistä kohdista, kannattaa tutustua tiimimme Henriikan kirjoittamaan yhteenvetoon tietosuojalain sisällöstä ja tarkoituksesta.

Lue blogikirjoitus tietosuojalaista >>

Loppupostaus tiivistää tekemämme uudet jutut Tietosuojamallin parissa. Kysyäksesi mistä tahansa tarkemmin, tavoitat meidät chatissa työkalun "Chat-tuki" -painikkeen kautta, perinteisesti sähköpostitse tai vaikkapa Twitteristä!

Uusimmat parannukset Tietosuojamallissa

Työpöydän liikennevalot auttavat hahmottamaan tietosuojatyön kokonaistilan

Tietosuojamallin uudistettu työpöytä listaa kaikki tietosuojatyön elementit ja auttaa näkemään, missä asioissa olemme itse pidemmällä, mitkä ovat vielä aloittamatta.

Työpöydän kautta näkyvät seuraavat asiat:

Suosittelemme käyttämään työpöytää sisäisen tiimin ja raportoinnin työkaluna - jaettuna kokonaisnäkymänä tietosuoja-asioihin.

Listanäkymästä tuli taulukkonäkymä, jotta tarpeelliset tiedot näkee yhdellä silmäyksellä

Tietosuojamalliin on aina voinut kerätä kattavasti dokumentaatiota eri tietosuojan osasten, kuten tietojärjestelmien, käyttötarkoitusten tai kumppaniorganisaatioiden alle. Olemme saaneet paljon toiveita, joissa tietoja haluttaisiin helposti nähdä yhteenvetoina ja pystyä hyödyntämään suodattaen, järjestäen ja ryhmitellen.

Uusimme listakomponenttimme täysin ja toimme samalla mukaan ennalta konfiguroidut näkymät, joilla voitte pureutua tarkemmin juuri haluamiinne tietoihin.

Jatkossa taulukkonäkymän avulla:

Vinkki: Skrollaa taulukkoa nopeasti sivusuunnassa käyttäen Shift + Hiiren rulla -yhdistelmää.

P.s. Pian kehitystä tietojen hyödyntämiseen tulossa myös uusien raporttipohjien muodossa.

Yksittäisen asian tietokorttia selkeytetty käyttäjien toiveiden pohjalta

Suuri osa Tietosuojamallin dokumentaatiosta täydennetään asioiden tietokorttien kautta. Näiden kautta voidaan myös tuoda liitetiedostoja, lisätä omia tehtäviä tai muistiinpanoja ja siten eri tavoin koota yhteen paikkaan tietoa, joka liittyy tähän tietosuojan osaseen.

Haluamme tämän tietokortin olevan mahdollisimman selkeä ja ymmärrettävä, jotta voitte luottavaisin mielin delegoidan dokumentaation täydennystyötä myös henkilöille, jotka eivät ole kokeneita tietosuojaosaajia.

Olemme saaneet monia toiveita kortin muokkauksesta ja olemme nyt näihin reagoineet. Uudistettu tietokortti:

Poistimme samalla "Edellinen / Seuraava" -navigoinnin, koska osa käyttäjistä koki sen sekavaksi. Antakaa mielellään palautetta, miten uudistus toimii!

Muista kuukausittainen pääkäyttäjä-webinar

Järjestämme joka kuukausi 45min pääkäyttäjäkatsauksen webinarina. Saatte tämän avulla joka kuukausi ajantasaiset, tärkeimmät tietosuojauutiset sekä live-intron uusimpiin ominaisuuksiin.

Suosittelemme ilmoittautumista webinariin ennalta, jolloin saatte automaattisesti myös tallenteen käyttöönne. Tallennetta voi vapaasti jakaa oman organisaation sisällä, jos haluatte jakaa tietoa esim. muulle tietosuojan parissa toimivalle tiimille.

Seuraava pääkäyttäjä-webinar: maanantai 17.12. klo 15:00 -15:45. Ilmoittaudu >>

Kysyttävää, kommentteja?

Otamme erittäin mielellään kaiken palautteen vastaan. Kommentoidaksesi tai kysyäksesi mistä tahansa asiasta tarkemmin, tavoitat meidät tämänkin sivuston alakulman chatista, perinteisesti sähköpostitse tai vaikkapa Twitteristä!

Tule kuulemaan lisää teeman webinaareissamme?

No items found.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Keskustelua