Akatemian etusivu
Ohjeet
Ominaisuus: Yksiköt ja tilat Digiturvamallissa

Yksiköiden ja tilojen muokkaus

Voit muokata yksiköiden  ja tilojen rakennetta entistä paremman yleiskuvan saamiseksi organisaatiosi tietoturvan hallintajärjestelmässä. Tämä on mahdollista kohdasta Organisaatio -> Muokkaa rakennetta Organisaation työpöydällä. Kun olet avannut kyseisen sivun, voit työskennellä joko eri yksiköiden kanssa organisaatiossasi tai eri tilojen kanssa. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että organisaatiollasi on fyysisiä tiloja, kuten toimisto, myyntipisteitä, palvelinkeskus ja niin edelleen.

Yksiköt

Voit käyttää yksiköitä Digiturvamallissa ryhmitelläksesi työntekijöitä järjestelmällisesti ja organisaatiollesi sopivalla tavalla, kuten asiakastuki, myynti, kehittäjät, HR jne. Yksiköitä voidaan käyttää esimerkiksi kohdennettujen ohjeiden jakamiseen tai tehtävien delegointiin myöhemmin tietoturvatyössä. Voit lukea lisää käyttötarkoituksista tämän ohjeen seuraavista osista.

Uuden yksikön lisääminen

Voit lisätä yksiköitä manuaalisesti tai tuoda tiedot MS Active Directory:stä. Jos haluat luoda uuden yksikön, klikkaa Luo uusi yksikkö sivun yläosassa otsikon Yksiköt vieressä. Uusi ikkuna avautuu, johon voit täyttää yksikön tiedot. Jos haluat lisätä alayksiköitä, klikkaa yksikön nimen vasemmalta puolelta +, jonka jälkeen avautuu mahdollisuus luoda alayksiköitä.

Jos haluat lisätä käyttäjiä yksiköihin, liikuta hiirtä yksikön käyttäjämäärän päällä ja klikkaa liitä käyttäjiä yksiköihin. Suuremmille organisaatioille suosittelemme yksiköiden automaattista synkronointia ajan säästämisen vuoksi. Jos haluat muokata yksikön tietoja, klikkaa oikeassa reunassa näkyvää kynää.

Jos valitset lisätä käyttäjiä manuaalisesti, aukeaa seuraava ikkuna työntekijälistasta, jossa voit muokata yksittäisen käyttäjän liittämistä yksiköihin. Jos klikkaat kynäkuvaketta, aukeaa ikkuna, jossa voit muokata yksikön tietoja.

Voit lisätä yksikön tilan, omistajan, prioriteetin ja määräpäivän samalla tavalla kuten tehtävissä. Voit myös täyttää yksikölle muita tietoja, kuten tyypin ja avainhenkilöt.

Tilat

Näet yleistiedot tiloista samalla sivulla yksiköiden kanssa. Klikkaa Tilat  ja löydät listan organisaation tiloista ja tietoja, kuten tilan nimen, osoitteen, omistajan, maan sekä tilaan yhdistetyt yksiköt.

Tilan tiedot

Jokaisella tilalla on oma kortti, joka sisältää tilan tiedot. Jos klikkaat tilaa listasta, kortti aukeaa. Kortti sisältää kaikki tilan tiedot. Voit myös kortilta muokata tilan nimeä ja lisätä kuvauksen tarvittaessa.

Uuden tilan luominen

Jos haluat luoda kohdan uudelle tilalle, klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää uusi tila.

Esimerkkitapauksia yksiköiden käyttöön

On erilaisia tilanteita, joissa yksiköiden käyttö on hyödyllistä. Voit niiden avulla esimerkiksi

  • Delegoida tehtäviä tietyn yksikön vastuulle
  • Jaella ohjeita tietylle yksikölle

Delegoi tehtäviä

Seuraavassa esimerkissä näet, miten tämä onnistuu käytännössä. Voit lisätä esimerkiksi HR yksikön omistajaksi tehtävään, jonka tarkoituksena on pitää lokia tietoturvaan liittyvän koulutuksen seurannasta, “Henkilöstön ohjeistus- ja koulutusmenettely digiturva-asioissa”. Täytä tehtävälle tarvittavat tiedot, mm. omistaja, toteutuksen kuvaus, liittyvä dokumentaatio. Voi liittää yksikön tehtävään klikkaamalla Lisää tapoja varmennukseen ja lisää osallistujia. 

Jaa ohjeita

Jos haluat jaella ohjeita tietylle yksikölle, luo yksikkö etukäteen. Voit sen jälkeen suunnata ohjeeseen ja aktivoida ohjeen ja jaella sen valitsemallesi yksikölle.

Jos et ole vielä luonut yksikköä, voit siirtyä yksikkösivulle suoraan ohjeen kortilta. Luo haluamasi yksikkö ja liitä se ohjeeseen.

Palautetta tai kysyttävää?

Jos sinulla on lisää kysyttävää, tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta Digiturvamallin käytöstä.

Sisältö

Jaa artikkeli