Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Ohjeet
Eri ilmoitustyypit Digiturvamallissa

Digiturvamallissa on tarjolla kolme tapaa vastaanottaa ilmoituksia. Tämä riippuu siitä, miten käytät palvelua. Ilmoituksia voi vastaanottaa Teamsissa, Slackissa tai sähköpostitse.

Ilmoitukset MS Teamsissa

Jos käytätte Digiturvamallia Teamsissa, saat ilmoitukset suoraan Teamsin Keskustelut-välilehdelle. Näin työntekijät pysyvät ajantasalla esimerkiksi tehtävistä suoraan Teamsissa. Lue lisää Digiturvmallin Teams- integraatiosta

Ilmoitukset Slackissa

Jos organisaatiosi käyttää Slackia, Digiturvamallin ilmoitukset on mahdollista saada myös sitä kautta. Ilmoitukset on mahdollista saada Slackin kautta, jos organisaatio ei käytä Digiturvamallia Teamsissa. Lue lisää Slack-integraatiosta.

Ilmoitukset sähköpostitse

Ilmoitukset sähköpostitse ovat hyvä valinta, jos ilmoituksia ei vastaanota Teamsissa ja Slackissa. Digiturvamalli lähettää sähköpostin, kun käyttäjällä tapahtuu työntekijän huomiota vaativia muutoksia.

Millaisia ilmoituksia Digiturvamalli lähettää?

  • Kuukausittainen Ohjekirja-ilmoitus kaikille käyttäjille. Jos ohjekirjassa on huomiota vaativia ohjeita, Digiturvamalli lähettää näistä kuukausittain ilmoituksen.
  • Viikottainen Tehtäväkirja-ilmoitus. Käyttäjä saa ilmoituksen, jos käyttäjälle on jaettu uusia tehtäviä tai jokin vanha tehtävä vaatii päivittämistä.
  • Muistutus. Jos työntekijän vastuulla on tehtäviä tai ohjeita, joiden eräpäivä lähestyy (7 päivää), saa hän tästä muistutuksen.
  • Välitön ilmoitus. Kiireellisissä tapauksissa saa ilmoituksen heti, esimerkiksi jos työntekijä on asetettu omistajaksi Tietoturvahäiriöt- listalle ja joku organisaation työntekijöistä ilmoittaa uuden tietoturvahäiriön.
  • Maininta kommenteissa. Jos työntekijä mainitaan esimerkiksi tehtäväkortin lokissa, saa hän tästä ilmoituksen.
  • Palaute ohjeista. Jos työntekijä on omistajana ohjeessa ja joku antaa ohjeesta palautetta, saa omistaja silloin ilmoituksen uudesta palautteesta.
  • Työntekijöiden pääsypyynnöt. Kun työntekijät pyytävät pääsyä Digiturvamalliin, pääkäyttäjä saa tästä ilmoituksen ja voi käydä hyväksymässä pyynnöt asetuksista.
Pääset suorittamaan tehtävät suoraan klikkaamalla "Avaa tehtäväkirja".

Organisaatio hyötyy ilmoituksista

Ilmoitukset auttavat työntekijöitä pysymään ajantasalla tehtävistä, joka vaikuttaa suoraan organisaation turvallisuuteen. Ilmoituksissa on yleensä nappi, jonka kautta pääsee suorittamaan ilmoituksen toimenpiteet ilman erillistä etsintää.

Palautetta tai kysyttävää?

Jos sinulla on lisää kysyttävää, tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta Digiturvamallin käytöstä.

Sisältö

Jaa artikkeli