Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Ohjeet
Julkaistut / tulevat vaatimuskehikot ja niihin vaikuttaminen

Jatkuvasti kasvavan vaatimuskehikkokirjaston avulla Digiturvamallin asiakkaat pysyvät ajan tasalla digiturvan hyvistä käytännöistä ja vaatimuksista. Niiden avulla varmistutte siitä, että teette oikeita asioita oman organisaationne suojaamiselle ja digiturvan kehittämiselle.

Nykyiset vaatimuskehikot ja seuraaviin vaikuttaminen

Paras mahdollinen Digiturvamalli luodaan vain yhteistyössä. Rohkaisemme kaikkia osallistumaan myös vaatimuskehikkokirjaston parantamiseen. Olemme luoneet tätä varten ominaisuuden, jonka avulla voitte äänestää tulevista vaatimuskehikoista. Jokainen organisaatio on ainutlaatuinen ja jokaisella on erilaiset tarpeet tietoturvan suhteen.

Saatavilla olevat vaatimuskehikot

Löydät kaikki saatavilla olevat vaatimuskehikot linkin takaa tai suoraan Digiturvamallista. Klikkaa Organisaation työpöydältä "Lisää tai muokkaa", niin näet saatavilla sekä työn alla olevat vaatimuskehikot. Työn alla olevat vaatimuskehikot pyritään julkaisemaan muutamassa viikossa. Jonossa olevat vaatimuskehikot pyritään julkaisemaan tulevien kuukausien aikana. Voit itse vaikuttaa järjestykseen, vaatimuskehikoita luodaan Digiturvamalliin äänestämällä.

Julkaistut vaatimuskehikot

Julkaistujen vaatimuskehikkojen parissa voi aloittaa työskentelyn saman tien. Klikkaa vaatimuskehikko aktiiviseksi organisaation työpöydältä ja aloita työskentely parempaa digiturvaa kohti.

Tulossa olevat vaatimuskehikot

Digiturvamallin kehitystiimillä on kehitteillä vaatimuskehikoita eri vaiheissa. Vaatimuskehikon vaihe vaikuttaa sen julkaisun nopeuteen. "Seuraavina jonossa" ja "Backlog" kategoriat sisältävät mahdollisuuden, jossa voit itse vaikuttaa äänestämällä vaatimuskehikkojen kehitysjärjestykseen. 

Nyt työn alla

Tällä välilehdellä esitellään tulevien viikkojen aikana julkaistavia vaatimuskehikoita, jotka ovat jo kehityksessä. Ne ovat viimeistelyä vaille valmiita, eli ovat pian organisaatiosi käytettävissä.

Seuraavina jonossa

Tältä välilehdeltä löydät vaatimuskehikot, jotka olemme päättäneet luoda ehdotusten pohjalta. Ne valmistuvat Digiturvamalliin tulevien kuukausien aikana. Voit nopeuttaa julkaisua äänestämällä kyseistä vaatimuskehikkoa.

Backlog

Tällä sivulla olevat vaatimuskehikot ovat mm. olleet mukana asiakaskeskusteluissa, mutta tarkempaa työtä niiden parissa ei ole vielä aloitettu. Jos tämän välilehden vaatimuskehikot ovat organisaatiollesi hyödyllisiä, kannattaa äänestää kyseistä vaatimuskehikkoa, ja siirrämme sen työstettävien vaatimuskehikkojen jonoon. Jos sinulla tai organisaatiollasi on ehdotuksia uusista vaatimuskehikoista, ota yhteyttä tiimiimme chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi

Vaatimuskehikkojen äänestäminen

Kuten aiemmin mainittiin, asiakkaat voivat vaikuttaa vaatimuskehikkojen kehittämisjärjestykseen äänestämällä. Voit äänestää vaatimuskehikoista seuraavasti:

1. Siirry Organisaation työpöydälle

2. Klikkaa Lisää tai muokkaa

3. Siirry Seuraavina jonossa- välilehdelle

4. Äänestä klikkaamalla

5. Kerro halutessasi lyhyesti miksi kyseinen vaatimuskehikko olisi organisaatiollesi hyödyllinen

Voit myös äänestää vaatimuskehikkoja Backlog-välilehdelllä. Otamme mielellään myös vastaan ehdotuksia uusista vaatimuskehikoista. Löydät välilehtien alaosasta lyhyen lomakkeen, jolla voit toivoa uusia vaatimuskehikkoja.

Jos aiheesta herää lisää kysymyksiä, tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi

Sisältö

Jaa artikkeli