Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Ohjeet
Teams-sovelluksen asentaminen kerralla useammalle käyttäjälle

Digiturvamallin Teams-sovelluksella on kaksi eri "moodia". Kun sovellus lisätään käyttäjälle, se ilmestyy vasempaan valikkoon ja sisältää kaikki työkalut. Kun sovellus lisätään tiimiin, sovellus toimii raporttien jakonäkymänä, joka on tarkoitettu tietojenjakoon. Kun siis työntekijä halutaan työskentelemään Digiturvamalliin, joko hyväksymään ohjeita, saamaan vastuulleen tehtäviä tai toimimaan pääkäyttäjänä, tulee Digiturvamalli-sovellus lisätä käyttäjälle Teams-ympäristössä.

Teamsissa on näppäriä pääkäyttäjätyökaluja, joiden avulla yksi käyttäjä voi hoitaa sovelluksen jakelun / asentamisen useille käyttäjille kerrallaan.

Sovellusten automaattinen asentaminen käyttäjille

Pääkäyttäjänä voit käyttää "app setup policyjä" hallitaksesi tarkemmin, mitkä sovellukset asennetaan automaattisesti organisaationne työntekijöille.

Installed apps

Tässä valitaan tätä käytäntöä soveltaville työntekijöille oletuksena asennettavat Teams-sovellukset.

Pinned apps

Näiden sovellusten ikonit näkyvät tässä järjestyksessä Teamsin vasemmassa sivupalkissa. Tietty määrä sovelluksia mahtuu näkyville, loput näkyvät valikkopainikkeen takana.

Voit käyttää joko oletuksena näkyvää organisaation laajuista käytäntöä (joka vaikuttaa oletuksellisesti kaikkiin työntekijöihin) tai määritellä uusia käytäntöjä, jotka rajaat koskemaan nimeämiäsi työntekijöitä.

Luomalla uuden "app setup policyn" ja nimeämällä siihen sopivat käyttäjät, voit siis jaella esimerkiksi Digiturvamallin haluamallesi työntekijäjoukolle automaattisesti. Käyttäjiä valitessasi voit hyödyntää myös kaikkia aiemmin luomiasi 365-ryhmiä ja kohdistaa käytännön ryhmälle yksittäisten valittujen käyttäjien sijaan.

Kun sovellus on asennettu työntekijöille, näet listauksen Digiturvamallin tavoittamista työntekijöistä kohdasta Organisaation työpöytä -> Organisaation nimi (tässä Mantajärven kunta) -> Ohjeiden hyväksyntä.

Autamme mielellään chatin tai tiimi@digiturvamalli.fi välityksellä, mikäli haluat tukea sovellusten hallintaan tai jakeluun.

Sisältö

Jaa artikkeli