Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Ohjeet
Monikielinen työskentely Digiturvamallissa

Tietoturva voi olla aiheena monimutkainen ja termit vaikeasti ymmärrettävissä, jos kieli on lukijalle vieras. Asiakkaiden työskentelyn tukemiseksi Digiturvamalli on saatavilla useilla eri kielillä:

  • 🇫🇮 suomi
  • 🇸🇪 ruotsi
  • 🇩🇰 saksa
  • 🇫🇷 ranska
  • 🇳🇱 hollanti
  • 🇬🇧 englanti

Jos työskentelet muilla kielillä kuin suomeksi tai englanniksi, ihmisperäisiä käännösvirheitä saattaa esiintyä. Otamme mielellään vastaan palautetta ja pyrimme korjaamaan mahdolliset käännösvirheet mahdollisimman nopeasti, jotta Digiturvamallin käyttö on mahdollisimman sujuvaa ja helppoa.

Kieliasetukset

Digiturvamallissa on erillinen kohta kieliasetuksille, jonka avulla organisaation monikielisestä työskentelystä voi tehdä helppoa. Työntekijä voi myös itse asettaa tilin kielen. Osa vaatimuskehikoista on alueellisia, esimerkiksi TiHL, joten ovat saatavilla vain rajatuilla kielillä.

Oletuskielen asettaminen koko organisaatiolle

Pääkäyttäjä voi asettaa koko organisaation oletuskielen asetuksista. Oletuskieli pätee itse Digiturvamalliin sekä esimerkiksi raportteihin. Asetuksista voi myös muokata Ohjekirjan asetuksia.

Oman käyttäjätilin kielen asettaminen

Oman tilin kieltä voi vaihtaa näkymän vasemmasta alakulmasta. Huomioi, että kaikki sisältö ei välttämättä ole saatavilla kaikilla kielillä. Esimerkiksi raportit ovat silti pääkäyttäjän asettamalla oletuskielellä, vaikka käyttäjä vaihtaa oman tilin kieltä. Lisäksi ohjekirjan ohjeet ovat saatavilla vain pääkäyttäjän valitsemilla kielillä (lisää alempana).

Raportointi usealla kielellä

Kuten aiemmin mainittiin, raportit muodostuvat tilin oletuskielellä. Jos kuitenkin tarvitset raportin toisella kielellä, voit muuttaa raportointikieltä (tämä muuttaa samalla tilin oletuskielen), luoda raportin ja vaihtaa kielen takaisin.

Ohjeiden jakelu useilla kielillä

Ohjeita voidaan luoda ja jaella työntekijöille usealla eri kielellä. Ohjeet luodaan lähtökohtaisesti tilin oletuskielellä. Voit lisätä asetuksista lisää kieliä ohjeille kohdasta Ohjekirjan asetukset.

Tällöin työntekijät voivat itse vaihtaa kieltä Ohjekirjassa valitsemiesi kielten listasta.

Jos luot itse uusia ohjeita, näet ohjekortilla mahdollisuuden luoda ohjeen myös muilla valitsemillasi kielillä.

Palautetta tai kysyttävää?

Jos sinulla on lisää kysyttävää, tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta Digiturvamallin käytöstä.

Sisältö

Jaa artikkeli