Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Ohjeet
Häiriöiden hallinta: Häiriöiden ilmoitusmahdollisuus työntekijöille Ohjekirja-näkymässä

Yleisesti häiriöiden hallinnan tavoite tietoturvassa on tarjota tehokas ja perusteellinen lähestymistapa häiriöiden havaitsemiseen, vastaamiseen ja korjaamiseen. Toimiva häiriöiden hallinta luo organisaatiolle mahdollisuuden pienentää kyberhyökkäysten vaikutusta.

Kuinka työntekijät voivat ilmoittaa tietoturvahäiriöistä Digiturvamallissa?

Voit ottaa työntekijöiden häiriöilmoitukset käyttööön seuraavasti:

  1. Siirry Organisaation työpöydälle ja avaa Asetukset
  2. Klikkaa auki Työntekijöiden toimenpiteet Ohjekirjassa
  3. Aktivoi "Työntekijöiden lisäysmahdollisuus kohteelle Tietoturvahäiriöt"

Miten työntekijät voivat ilmoittaa häiriöistä?

Työntekijät voivat ilmoittaa tietoturvahäiriöistä Digiturvamallissa Ohjekirjan vasemmasta yläkulmasta., jos kyseinen toiminto on aktiivisena. Suosittelemme luomaan organisaatiolle oman ohjeen häiriöistä ilmoittamiseen, jotta kaikki tarvittava tieto saadaan kerättyä. Voit lukea lisää ohjeiden luomisesta Akatemiasta.

Häiriön ilmoittaminen tapahtuu klikkaamalla otsikkoa "Ilmoita tietoturvahäiriöstä". Avautuu uusi ikkuna, johon yksityiskohtia voidaan täyttää.

Kun tiedot on täytetty, seuraavassa ikkunassa kysytään lisätietoja häiriöstä. Työntekijä voi valita valmiista vaihtoehdoista tai kuvailla häiriötä omin sanoin.

Häiriöön liittyneen tieto-omaisuuden kirjaaminen on tärkeä osa häiriön raportoimista.

Miten pääkäyttäjiä informoidaan?

Häiriöiden hallintaan nimitetyt käyttäjät saavat heti ilmoituksen kun häiriöstä tehdään raportti. Lisätiedot löytyvät Digiturvamallin teemasta Häiriöiden hallinta.

Löydät Tietoturvahäiriöt välilehdeltä listan kaikista raportoiduista tietoturvahäiriöistä.

Vinkki: voit valita useita henkilöitä listan omistajaksi. Listan omistajat saavat ilmoituksen uusista häiriöistä.

Klikkaamalla häiriötä listasta näet yksityiskohtaisemman kuvauksen sekä voit hyväksyä häiriön ja aloittaa häiriön käsittelyn.

Miten tietoturvahäiriön hoitaminen jatkuu?

Voit jatkaa häiriön hoitamista Digiturvamallissa. Voit täyttää häiriöstä lisätietoja, muun muassa millaisia vaikutuksia sillä on organisaatiolle. Akatemiasta löydät ohjesisältöä aiheesta, muun muassa ohjevideon häirioiden hallinnasta.

Yksi tärkeimmistä osa-alueista häiriön hoitamisessa on samanlaisten häiriöiden estäminen tulevaisuudessa. Digiturvamallista löydät paljon erilaisia esimerkkejä ja pohjia, joiden avulla voit kehittää organisaatiosi tietoturvaa.

Jäikö kysyttävää? Tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Sisältö

Jaa artikkeli