Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Ohjeet
Vahvista tehtävien toteutusta

Kun täytät politiikoita teemoissa, Digiturvamalli näyttää politiikan toteutuksen vahvuuden. Kun aktivoit uuden tehtävän tai aloitat uuden politiikan kanssa työskentelyn, Digiturvamalli-logo näkyy täysin harmaana. Jos toteutus taas on vahva, logo näkyy täysin väritettynä.

Toteutuksen status

Näet tehtäväkortilla Digiturvamallin logon, joka kuvastaa tehtävän toteutuksen vahvuutta. Liikuttamalla hiirtä logon päällä saat lisätietoa siitä, mitkä toteutukset osa-alueet vahvistavat sitä.

Toteutus: Ei mitään

Jos et ole lisännyt keinoja toteutuksen vahvistamiseksi, näkyy Digiturvamallin logo harmaana. Tehtävä on todennäköisesti epäaktiivinen tai sille ei ole lisätty vielä omistajaa, jonka seurauksena sille ei ole vielä tehty mitään toimenpiteitä.

Toteutus: Heikko

Jos olet aktivoinut tehtävän ja ja lisännyt sille omistajan, mutta tehtävälle ei ole tehty muuta, tehtävän toteutuksen vahvuus on tällöin tasoa heikko.

Toteutus: Keskiverto

Kun tehtävän toteutuksen vahvuus on keskiverto-tasolla, on tapahtunut edistystä digiturvan suhteen. Tällöin tehtävälle on tehty muutakin kuin lisätty omistaja. on kuitenkin lisää keinoja lisätä toteutuksen vahvuutta.

Toteutus: Vahva

Kun toteutuksen taso on vahva, olet tehnyt erinomaista työtä digiturvan edistämiseksi. Kuitenkin, voit silti lisätä toteutukseen vahvistavia tekijöitä.

Kuinka vahvistaa politiikan toteutusta?

Näet politiikan toteutuksen vahvuuden teeman etusivulla. Mitä enemmän aktivoit ja täytät tehtäviä politiikassa, sitä vahvempi toteutus on. Kun avaat politiikan näet listan ehdotetuista tehtävistä. Voit myös lisätä tehtäviä muista teemoista, politiikoista tai muista vaatimuskehikoista tukemaan toteutusta. Mitä enemmän tehtäviä politiikka sisältää, sitä vahvempi sen toteutus on.

Kuinka vahvistaa tehtävän toteutusta?

Kun aktivoit tehtävän, se lisätään politiikkaan. Aktivoidessa tehtävän toteutuksen taso myös nousee Ei mitään -> Heikko. Politiikan omistaja asetetaan tehtävän omistajaksi automaattisesti, mutta tehtävälle voi asettaa myös muun omistajan. Tehtävään tulisi täyttää toteutuksen varmistamiseksi seuraavia tietoja:

  • status
  • määräpäivä
  • prioriteetti
  • tehtävän toteutus
  • tietojärjestelmä/ohje/dokumentaation osa
  • tarkistusjakso
  • lisää tapoja varmennukseen

Kun olet lisännyt lisää tietoja ja toteutuksen vahvuus on noussut, tehtäväkortti voi näyttää esimerkiksi tältä:

Suosittelemme aina lisäämään tarkistusjakson, jotta tehtävän tiedot pysyvät ajantasalla. Tämä voi usein unohtua, joten tarkistusjakson käyttäminen helpottaa ajantasalla pysymistä.

Lisää tapoja varmennukseen

Tehtäväkortilla perustietojen alla näet napin Lisää tapoja varmennukseen. Sen takaa löydät lisää erilaisia tapoja vahvistaa tehtävän toteutusta. Voit esimerkiksi lisätä tehtävälle osallistujia, ohjeita tai tarkempia ohjeita tehtävän suoritukseen.

Palautetta tai kysyttävää?

Jos sinulla on lisää kysyttävää, tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta Digiturvamallin käytöstä.

Sisältö

Jaa artikkeli