Akatemian etusivu
Ohjeet
Tulostusvinkkejä raporteille

Tässä on muutamia parhaita käytäntöjä, joita kannattaa noudattaa raportteja tulostettaessa, jotta saat mahdollisimman onnistuneen tuloksen.

Suosittelemme ensisijaisesti raporttien jakamista Teamsin kautta ja PDF-tiedostojen käyttämistä paperitulostuksen sijaan.

Käytä "Tallenna PDF" -muotoa

Tulostuksen esikatselutilassa on suositeltavaa käyttää Tallenna PDF-muodossa (Save as PDF) eikä esimerkiksi Microsoft Print to PDF . Erilaiset PDF-tulostusmenetelmät saattavat poiketa toisistaan, joten Digiturvamallin raportteihin on suositeltavaa käyttää tallenna PDF -muotoa.

Säädä lisäasetuksia

Saatat haluta säätää lisäasetuksia tulostuksen esikatselussa raportista ja sisällöstä riippuen. Seuraavassa on muutamia vinkkejä parhaiden mahdollisten tulosten saamiseksi:

Marginaalit (Margins): Tulostuksen oletusasetus jättää paljon ilmaa reunoille, joten hyödynnä tila mahdollisimman tehokkaasti. Voit mukauttaa marginaalien koon manuaalisesti 0:ksi tai jättää haluamasi marginaalit.

Ylä- ja alatunniste (Header/Footer): Kun tulostat Teamsista, otsikko- ja alatunniste koostuu tulostusaikaa, osoitetta jne. koskevista tiedoista. Nämä automaattiset lisäykset voidaan poistaa käytöstä tulostuksen esikatselussa tilan säästämiseksi.

Taustagrafiikka (backround graphics) : Tulostustarpeiden mukaan voit valita, haluatko poistaa vai säilyttää ylimääräisen taustagrafiikan. Näitä ovat esimerkiksi värilliset taustat ja tilojen värikoodaus.

Käytä uutta Teams -versiota

Kun haluat tulostaa raportteja Teamsista, on suositeltavaa käyttää joko uutta Teams-versiota tai siirtyä selainversioon.

Vanhalla Teams-versiolla suoraan tulostaminen ei vain toimi hyvin, joten saat paremmat tulostustulokset uudella versiolla ja selainpuolella.

Voit helposti vaihtaa vanhan ja uuden Teamsin välillä vasemmassa yläkulmassa olevasta liukusäätimestä. Voit siirtyä selaimeen painamalla oikealla olevaa pyöreää kuvaketta.

Palautetta tai kysyttävää?

Jos sinulla on lisää kysyttävää, tiimiimme voi olla yhteydessä chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta Digiturvamallin käytöstä.

Sisältö

Jaa artikkeli