Jaa raportteja Teamsissa

Digiturvamallissa raportit ovat tietoja yhteenvetäviä koosteita, joita voidaan jakaa tarvittaessa vain luku -muodossa pääkäyttäjien ja ydintiimin ulkopuolelle hyödyntäen MS Teamsin tiimejä. Näin esimerkiksi auditojalle tai omalle johtoryhmälle voidaan jakaa tietyt selkeät koosteet.

Luo uusi (tai käytä olemassaolevaa) Teams-tiimiä

Raporttien jakoon voit valita olemassaolevan tai luoda uuden tiimin.

Uusi tiimi Microsoft Teamsissa luodaan seuraavasti: 

  1. Navigoi Tiimit-kohtaan vasemmasta valikosta
  2. Klikkaa alhaalta "Liity tiimiin tai luo tiimi"
  3. Valitse "Luo tiimi"

Voit tämän jälkeen joko valita ryhmän jäsenet ja muut asetukset yksitellen tai aloittaa olemassaolevan tiimin tai 365-ryhmän pohjalta.

Kutsu tarvittaessa uudet käyttäjät mukaan Digiturvamalli-tiliin

Raporttien katselemiseen käyttäjällä tulee olla nimetty käyttöoikeus Digiturvamallissa. Peruskäyttäjä-taso riittää raporttien katseluun.

Valitse vaihtoehto "Ulkoinen käyttäjä?" sekä "Salli käyttö verkkotunnuksella..." kun haluat jakaa raportteja esimerkiksi auditoijalle. Ulkoista käyttäjää ei lasketa mukaan mm. ohjeistusten tilastoihin tai ehdoteta omistajaksi muille kohteille Digiturvamallissa. Teamsin sisällä puolestaan Digiturvamalli-tilinne sisältöjä näkevät vain käyttäjät, joiden verkkotunnus on mukana sallittujen verkkotunnusten listassa.

Lisää Digiturvamalli-sovellus uuteen Teams-tiimiin

Kun Digiturvamalli-sovellus lisätään tiimiin, lisätään sinne nimenomaan rapottien katselunäkymä.

Varsinainen työskentely Digiturvamallissa tapahtuu käyttäen sovelluksen normaalia lisäystapaa (Lisää-painike). Lisää tiimiin on dedokoitu tätä raporttien jakoa varten.

Lisätessäsi Digiturvamallia Teams-tiimiin, toimi seuraavasti:

  1. Valitse haluamasi tiimi sekä kanava ja klikkaa "Määritä"
  2. Tunnistaudu tarvittaessa 365-tunnuksellasi
  3. Valitse vaatimuskehikko (esim. ISO 27001, Tiedonhallintalaki, GDPR, jne.), jonka raportit haluat tiimille jakaa
  4. Klikkaa "Tallenna"

Valitsemaasi tiimiin / kanavaan lisättiin uusi välilehti. Tämä välilehti sisältää luodut raportit, jotka on tähditetty ja liittyvät tähän vaatimuskehikkoon. Tähdittämällä voit siis kontrolloida, mitkä raportit näkyvät jakonäkymässä ja mitkä ainoastaan yksityisesti.