Akatemia

/

Käyttöohjeet

/

Sisällönhallinta (tehtävät, ohjeet, dokumentaatio)

Kuinka tehtäviä delegoidaan ja toteutus osoitetaan?

Tehtävät ovat yksi Digiturvamallin pääsisältötyypeistä. Toteutusta vaativia tehtäviä voi tarkastella halutun vaatimuskehikon raportilta, vaatimuskehikkosivulta tai teemojen alla olevilta tehtävälistoilta.

Tehtävätyypit Digiturvamallissa

Kuten allaolevassa kuvankaappauksessa näkyy, Digiturvamallissa on erilaisia tehtävätyyppejä, jotka vaativat erilaisia toimia tehtävän täyttämiseksi. Tässä esimerkissä tehtävä on tekninen. Tämä on ilmaistu tehtävälaatikon oikeassa yläkulmassa. Koska kyseessä on tekninen tehtävä, tehtäkortti tarjoaa ensisijaisena toteutustietoa suojausjärjestelmän linkittämistä. Tähän kohtaan on siis tarkoitus valita se teknologia, jonka te olette ottaneet käyttöön haittaohjelmasuojauksen toteuttamiseen päätelaitteilla.

Tehtäväkortin oikealta puolelta voi ensin aktivoida tehtävän ja sen jälkeen klikata "muokkaa". Tämän jälkeen voit valita tehtävälle omistajan, jolloin tehtävä siirtyy omistajan Tehtäväkirjaan. Lisäksi voit muuttaa tehtävän tilaa ja prioriteettia, sekä asettaa tehtävälle eräpäivän.

Muut tehtävätyypit Digiturvamallissa ovat Henkilöstölähtöinen ja Hallinnollinen. Tehtävätyyppejä erottavat ne toimet, joita tehtävän jalkauttamiseen suositellaan. Hallinnolliset tehtävät vaativat suorittamiseen dokumentaatiota ja henkilöstölähtöiset tehtävät puolestaan ohjeiden jakamista työntekijöille. Digiturvaohjeiden jakamisesta voit lukea lisää täältä.

Aktivoidaksesi tehtävän:

 1. Siiry haluttuun teemaan organisaation työpöydältä
 2. Valitse oikea tehtävälista
 3. Selaa oikeaan tehtävään ja paina aktivoi tehtävä

Valitaksesi tehtävän omistajan:

 1. Etsi tehtävä, jolle halutaan asettaa omistaja
 2. Paina "Muokkaa" nappia
 3. Paina "Valitse omistaja" -kohtaa ja valitse listasta haluttu omistaja

Jokainen käyttäjä näkee heille osoitetut tehtävät Tehtäväkirja-näkymässä.

Tehtävien toteuttamisen varmentaminen tapahtuu muutamalla eri tavalla.

 • Useimmat tehtävät vaativat tehtävän kuvauksen, jossa kuvataan tehtävän vaatimuksen mukaisten toimien toteuttaminen
 • Tehtävä voi vaatia dokumentaatiolistan täydentämistä
 • Tehtävä voi vaatia ohjeiden lisäämista ja jakamista

Lisäksi tehtävään pystyy lisäämään itse lisävarmenteita tarvittaessa valitsemalla tehtävää muokatessa toteutus -osiosta "Lisää tapoja varmennukseen" esimerkiksi:

 • Liitä suojausjärjestelmä - voit valita listasta käytössä olevia suojausjärjestelmiä
 • Lisää osallistujia - toteutusta voidaan delegoida useammalle käyttäjälle
 • Lisää tarkempi toteutusohje - Tarkempi selitys auttamaan tehtävän säännöllisessä suorittamisessa, teksti on sisäinen eikä sitä nosteta raporteille

Tehtäviin voi "Lisää tapoja varmennukseen" -nappia hyödyntäen lisätä molemmista ylläolevista listoista lisävarmennuskeinoja tehtävän oletusvarmennuskeinon lisäksi.