Akatemian etusivu
Ohjeet
Kuinka tehtäviä delegoidaan ja toteutus osoitetaan?

Tehtävät ovat yksi Digiturvamallin pääsisältötyypeistä. Toteutusta vaativia tehtäviä voi tarkastella halutun vaatimuskehikon raportilta, vaatimuskehikkosivulta tai teemojen alla olevilta tehtävälistoilta.

Tehtävät Digiturvamallissa

Tehtäväkortin oikealta puolelta voi ensin aktivoida tehtävän ja sen jälkeen klikata muokkaa. Tämän jälkeen voit valita tehtävälle omistajan, jolloin tehtävä siirtyy omistajan Tehtäväkirjaan. Lue lisää digiturvaohjeiden jakamisesta täältä. Lisäksi voit muuttaa tehtävän tilaa ja prioriteettia, sekä asettaa tehtävälle eräpäivän.

Aktivoidaksesi tehtävän:

1. Siirry haluttuun teemaan organisaation työpöydältä

2. Valitse oikea tehtävälista

3. Selaa oikeaan tehtävään ja paina Lisää politiikkaan

Tehtävän yleisnäkymä

Tehtävän yleisnäkymä antaa tiivistelmän tehtävästä: sen vaatimuksista ja mihin vaatimuskehikkoihin tehtävä on linkitetty sekä tehtävään liittyvät riskit.

Tehtävän muokkaaminen

Tehtäväkortin oikeassa reunassa näet napin Muokkaa. Kun olet muokkaamassa tehtävää, voit valita tehtävälle omistajan, jonka vastuulle tehtävän suorittaminen siirtyy. Omistaja näkee tehtävän omassa Tehtäväkirjassaan.

Omistaja voi täyttää tehtävään tietoja, kuten:

 • kuvaus toteutuksesta
 • dokumentaatio
 • liittyvät ohjeet
 • tarkastusjakso
 • varmennuksen lisäkeinot

Lue lisää tehtävän muokkaamisesta: Tehtäväkirjan pikaohje Digiturvamallin käyttäjälle

Tehtävälle on suositeltavaa asettaa tarkastusjakso, koska ajan kuluessa tehtävään liittyviin asioihin voi tulla muutoksia. Voit myös lisätä lisäkeinoja varmennukseen heti tai vaihtoehtoisesti myöhemmin.

 1. Etsi tehtävä, jolle halutaan asettaa omistaja
 2. Klikkaa Muokkaa
 3. Valitse tehtävälle haluamasi omistaja listasta.

Jokainen käyttäjä näkee heille osoitetut tehtävät Tehtäväkirja-näkymässä.

Tehtävien toteuttamisen varmentaminen tapahtuu muutamalla eri tavalla.

 • Useimmat tehtävät vaativat tehtävän kuvauksen, jossa kuvataan tehtävän vaatimuksen mukaisten toimien toteuttaminen
 • Tehtävä voi vaatia dokumentaatiolistan täydentämistä
 • Tehtävä voi vaatia ohjeiden lisäämista ja jakamista

Lisäksi tehtävään pystyy lisäämään itse lisävarmenteita tarvittaessa valitsemalla tehtävää muokatessa toteutusosiosta Lisää tapoja varmennukseen

Toteutuksen osoittaminen

Digiturvamallissa tehtävän toteutukseen voi lisätä monta eri kohtaa.

Mitä useampia tapoja tehtävän toteuttamiseksi on lueteltu, sitä vahvempi itse toteutus on. Näet toteutuksen vahvuuden tehtäväkortin oikeassa yläkulmassa.

Loki ja kommentit

Näet jokaisessa tehtäväkortissa kyseiseen tehtävään tehdyt muutokset. Voit myös jättää sivulla kommentteja, joista kollegasi saavat ilmoitukset jos mainitset heidät kommentissa (@kollegan nimi). Voit myös tarkentaa kommentin luonnetta kentän yläpuolella olevilla suodattimilla. Voit lukea lisää lokista ja kommenteista Akatemiasta

Jäikö kysyttävää? Voit olla yhteydessä tiimiimme chatin kautta tai sähköpostitse tiimi@digiturvamalli.fi ja vastaamme mielellämme!

Sisältö

Jaa artikkeli